להשאיר ילד בכיתת גן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• להשאיר ילד בכיתת גן
    רחלה
    17/06/2011

יש לי ילדה בת 3.5 שבספטמבר תהיה כמעט בת 3.9. בשנה האחרונה היא היתה בכיתת גן של ויצו (2.9-3.9). לפני כן היא היתה בגן אחר בעיר אחרת. קיימת אפשרות להשאיר אותה שנה נוספת באותה כיתת גן, עם אותה גננת, במקום להעביר אותה לטרום טרום חובה. השיקול שלי הוא לחסוך ממנה מעבר לגן נוסף, מעבר לגן טרום חובה. בנוסף, לגן טרום טרום החובה אליו היא רשומה לא יהיה אף ילד מהגן הקודם כי רוב הילדים שהיו איתה השנה מספיק גדולים כדי ללכת לגן טרום חובה. אפשר גם ממש להתאמץ ולמצוא גן טרום טרום חובה שכן רשום שם ילד אחד או שנים מהגן הקודם שלה. מצד שני, אני חושבת מה זה יעשה לדימוי העצמי שלה שבעוד שמדברים איתם בגן שכל הילדים הולכים לגנים אחרים כי הם ילדים גדולים וכו', היא היחידה שנשארת בגן הזה. אפשר כמובן לחשוב על משהו יצירתי להגיד לה-כרגע אני לא יודעת מה.
    אשמח לקבל יעוץ, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להשאיר ילד בכיתת גן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להשאיר ילד בכיתת גן - תגובה

סמדר ריינר
    17/06/2011

שלום שרון,
    ממה שהבנתי, ותקני אותי אם אני טועה, רוב הילדים האחרים הם באמת גדולים ממנה בגיל, לכן הם הולכים לטרום חובה ולא לגן חובה , לא? אם זה כך למה זה אמור לפגוע בדימוי העצמי שלה אם היא קטנה בגיל? זו עובדת חיים. תמיד יהיו ילדים גדולים ממנה. זה אכן מתסכל שהיא הכי קטנה, ובכיתת הגן החדשה שתיווצר היא תהיה בין הגדולים, אפשר לנסות להדגיש בפניה את זה.
    פגיעה בדימוי הצעמי אמורה להיווצר אם למשל למרות שאני באותו גיל כמו כולם אני נשאר בגן או בכיתה, אבל זה לא המצב כאן. להיות קטן בגיל זה לא דבר שאמור לפגוע בדימוי העצמי, כי היא תגדל...וגם הילדים שגדולים ממנה עכישו היו פעם קטנים, וזה עבר להם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה

שרון
    19/06/2011

סמדר שלום,
    תודה על המענה.
    היא אומנם הכי קטנה בגיל אך הגננת מדברת איתם לאחרונה הרבה על כך שהם גדולים ולכן הם עוברים לגן של גדולים והרי אין להם ממש תפיסה של הפרשי גילאים המתבטאים בכמה חודשים בלבד. הילדה גם שואלת אותי איפוא הגן החדש ואיך קוראים לגננת החדשה. והשאלה אם זה לא יעשה לה משהו לדימוי העצמי אם היא היחידה שנשארת בגן של "הקטנים"? (מצד שני אחרי התשובה הראשונה שלך, הסברתי לה את האפשרויות שיש לה, שגם אם היא נשארת בגן הזה וגם אם היא עוברת לגן אחר לא יהיו שם ילדים שהיא מכירה אלא רק חדשים והיא אמרה שהיא רוצה להישאר בגן הנוכחי - כנראה בגלל שהגננת תהיה אותה גננת).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה - תגובה

סמדר ריינר
    19/06/2011

שלום שרון,
    אין סיבה שזה יעשה קושי בדימוי העצמי שלה אם תהיו רגועים ושלמים עם ההסבר שלכם. היא אומנם לא תופסת זמנים בצורה מדוייקת אבל היא בהחלט יכולה להבין שהילדים האחרים יותר גדולים ממנה ונולדו לפניה, מה זה משנה בכמה?
    זה יכול לאכזב במידה מסויימת אבל אין סיבה שזה יעורר בעיה בדימוי העצמי. מה גם שלהיות קטן זה לא משהו שאמור לפגוע בצורה בלתי הפיכה בדימוי העצמי כי זה דבר שעובר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו