טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני אמא לילד בן שנתיים וחצי, הציעו לי לעבוד כסייעת בגן ילדים לגילאי 3-4 , גן בו בני אמור להיות בו שנה הבאה . אני חוששת קצת מהבעייתיות של לעבוד כסייעת כאשר בני נמצא כאחד הילדים. האם לא כדאי לי לקחת את המשרה או שההשלכות הן קטנות וחבל לי לפספס את המשרה? מה הן ההשלכות העיקריות של לעבוד עם בני כל היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לחששות שלך יש בסיס מוצדק. אני יכולה לחשוב על מספר קשיים אפשריים: בגילאי 3-4 קשה לילד לראות את ההורה שלו מפנה תשומת לב לילדים אחרים. הילד רוצה קשר בלעדי עם ההורה. מבחינתו לראות אותך מטפלת בילדים אחרים עלול לעורר קנאה, אולי תגובה של היצמדות אליך כדי לשמור אותך עבורו. מבחינה התפתחותית זהו הגיל של רכישת עצמאות ונפרדות, הנוכחות שלך עלולה להפריע להתנסויות שלו בהתרחקות, להיעזר בדמויות אחרות או להתמודד לבד. גם עבורך זהו שלב של 'שחרור' הילד להתמודדות עצמאית. השאלה איך תגיבו שניכם כשהוא יזדקק לעזרה. שושי יעקובי פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד