קנאה בן אחים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קנאה בן אחים
    שני
    20/06/2011

בתי הגדולה בת שנתיים וחצי וממש לאחרונה החלה להרביץ בלי שום סיבה לאחותה בת העשרה חודשים. שאלתי היא איך להגיב כיוון שאני מסבירה לגדולה שזה לא נעים וזה כואב אך לא עוזר. שאלתי היא האם לכעוס? להעניש? להכניס אותה לחדר? אני מרגישה שאני כועסת עליה הרבה שאפילו בגן כבר אמרו לי שהיא החלה להרביך לילדים בגן ללא שום סיבה, דבר שלא הייתה עושה בעבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאה בן אחים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנאה בן אחים - תגובה

סמדר ריינר
    20/06/2011

שלום עינת,
    כעס לא יעזור וגם לא עונשים. פשוט להגיד בצורה קצרה וברורה שזה אסור, בלי דרמה ובלי הסברים נוספים. אם יש צורך אז להרחיק אותה פיזית מאחותה ולהפסיק את המכות כמובן.
    בגיל שנתיים וחצי אפשר גם קצת יותר לדבר איתה, לא באותו רגע שהיא מרביצה, אלא בזמן אחר, כשהיא רגועה, שאתם מבינים שהיא גם אוהבת את אחותה וגם לפעמים מקנאה , וזה טבעי וזה בסדר, ושתשתדלו להבא גם להיות איתה לחוד ולעשות פינוק וכיף ביחד בלי אחותה. בנוסף כדאי ללמד אותה דרכים נוספות לבטא תוקפנות מלבד מכות, למשל לומר במילים מתי היא כועסת או קשה לה, למשל לתת לה למעוך כדור ספוג או כרית כשהיא כועסת במקום להרביץ לאחותה וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו