מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קנאה בן אחיםשני20/06/2011
בתי הגדולה בת שנתיים וחצי וממש לאחרונה החלה להרביץ בלי שום סיבה לאחותה בת העשרה חודשים. שאלתי היא איך להגיב כיוון שאני מסבירה לגדולה שזה לא נעים וזה כואב אך לא עוזר. שאלתי היא האם לכעוס? להעניש? להכניס אותה לחדר? אני מרגישה שאני כועסת עליה הרבה שאפילו בגן כבר אמרו לי שהיא החלה להרביך לילדים בגן ללא שום סיבה, דבר שלא הייתה עושה בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה בן אחים - תגובה
סמדר ריינר20/06/2011שלום עינת,
כעס לא יעזור וגם לא עונשים. פשוט להגיד בצורה קצרה וברורה שזה אסור, בלי דרמה ובלי הסברים נוספים. אם יש צורך אז להרחיק אותה פיזית מאחותה ולהפסיק את המכות כמובן.
בגיל שנתיים וחצי אפשר גם קצת יותר לדבר איתה, לא באותו רגע שהיא מרביצה, אלא בזמן אחר, כשהיא רגועה, שאתם מבינים שהיא גם אוהבת את אחותה וגם לפעמים מקנאה , וזה טבעי וזה בסדר, ושתשתדלו להבא גם להיות איתה לחוד ולעשות פינוק וכיף ביחד בלי אחותה. בנוסף כדאי ללמד אותה דרכים נוספות לבטא תוקפנות מלבד מכות, למשל לומר במילים מתי היא כועסת או קשה לה, למשל לתת לה למעוך כדור ספוג או כרית כשהיא כועסת במקום להרביץ לאחותה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)