פוחד "להחזיר" לילד בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פוחד "להחזיר" לילד בגן
    נירה
    21/06/2011

בני בן 4 עד עתה היה בעל בטחון עצמי לא חשש להתמודד עם ילדים בגן, אולם בחודש האחרון הגננת הענישה אותו בחומרה(הכניסה אתו לגן שישב שם לבד עם דלת נעולה) כיוון שדחף ילד אחר(אמנם צעיר ממנו אך זו לא התנהגות הולמת לגננת.
    מאז הוא חושש להחזיר לילדים שתוקפים אותו בגן הוא אומר לי שהוא מפחד מעונש.

מה לעשות? כיצד ללמד אותו שלא קורה כלום אם נענשים? איך להחזיר לו את הבטחון שלו להתמודד עם הילדים?

שנה הבאה ילך לגן עירוני ואני מפחד שלא יחזיר ויהפוך לקורבן.
    אולי הוא צריך טיפול כלשהו? ולמי לפנות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוחד "להחזיר" לילד בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה אין תגובה

נירה
    22/06/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוחד "להחזיר" לילד בגן - תגובה

סמדר ריינר
    22/06/2011

שלום נירה,
    אני לא חושבת שזה נכון להעביר לו מסרים הפוכים למסרים של הגננת שלו. זה מבלבל.
    אני גם לא חושבת שילד בן 4 חייב להחזיר לילד אחר, הוא בהחלט יכול לפנות לגננת כדי שתפתור את הבעיה בגיל הזה. אל תדאגי, זה לא יהפוך אותו לחנון ולקורבן.
    אם תלמדי אותו שהעונשים של אנשי החינוך לא משמעותיים על תצפי שהוא יתרשם בעתיד כשאת תנסי להשליט עליו משמעת. זהו מסר כפול שיפעל גם נגדך בעתיד.
    אני באופן עקרוני נגד עונשים, אבל אני לא בעד להחליש את הסמכות של אנשי החינוך שאחראים על הילד שלך חצי יום, זה לא יאפשר לו להתשלב בגן ויגרום לסבל יותר גדול ממה שאת מנסה למנוע, ומעברי מסר של אחייבם להישמע למבוגר האחראי, שזה גם את, מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו