איך לומר לילד שאבא עוזב את הבית?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך לומר לילד שאבא עוזב את הבית?
    טל
    22/06/2011

שלום
    אשמח מאוד לעזרה
    בעלי ואני בתהליכי גירושין וסוף כל סוף הוא החליט שיצא מהבית.
    יש לנו ילד בן 3.5, חכם ורגיש, שלוקח לו זמן עם שינויים ומעברים, ובו"ז מאוד חברותי ושמח.
    שנינו נמצאים איתו הרבה זמן, כ"א לחוד בד"כ (אני עובדת בערב והוא בבוקר), בערך חצי חצי. (מהחודש הבא אשנה חלק מעבודתי כך שאהיה איתו בכל הערבים שאמור להיות איתי)

אשמח מאוד לקבל טיפים איך להסביר לו שמעכשיו אבא ואמא יגורו בבתים שונים ונכון לכרגע אבא לא ישן בבית הקבוע שלנו.
    מבחינת הסדרי ראייה הכיוון הוא פחות או יותר חצי חצי בזמנים, אבל כנראה נתחיל עם לילה אחד אצל האב ועוד אחה"צ-ערב, ופה ושם עוד עד שאסיים בקרוב עבודות ערב שיש לי.

חשבתי לומר לו שמעכשיו יהיו לו שני בתים, בית שלו ושל אבא ובית שלו ושל אמא,
    ושאם ישאל למה (ובטח ישאל) לומר לו שאמא ואבא היו פעם חברים טובים והיום כבר לא כ"כ (לצערי הוא שומע ויכוחים בנינו ובודאי מרגיש את המתח הקיים) ולכן מעדיפים לגור בנפרד, וכמובן כל הזמן להוסיף ששנינו מאוד אוהבים אותו

אשמח לשמוע חוות דעת ועצות

המון תודה מראש
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לומר לילד שאבא עוזב את הבית? - תגובה

סמדר ריינר
    22/06/2011

שלום טל,
    אני חושבת שהרעיון שלך מה לומר לו הוא טוב, חשוב גם להוסיף שזה לא קשור אליו והוא לא אשם בזה.
    חשוב אם ניתן שתעשו את השיחה ביחד.
    חשוב גם שתבינו, שמה שלא תגידו עדיין יהיה לו קשה וצריך זמן וסבלנות ולתת לו לבטא את מה שהוא מרגיש בקצב שלו (כעס, עצב, הקלה, וכו').
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו