נסיעה לחו"ל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נסיעה לחו"ל
    נירית
    22/06/2011

שלום רב,
    יש לי שני בנים, הבכור בן 3 ו10 חודשים והצעיר בן 13 חודשים. לא חזרתי לעבוד ואני נמצאת עם הבן הצעיר בבית והוא עדיין יונק. עקב כך הוא קשור אלי מאוד. כמו כן, הוא רגיל שרק אני משכיבה אותו לישון בצהריים ובערב. ברור לי שעלי להרגיל אותו לאפשרויות אחרות, גם מכיוון שהוא יתחיל משפחתון בספטמבר.
    הבעיה שלי היא שאני צריכה לצאת בעוד כחודשיים לנסיעת לימודים חשובה בחו"ל למשך כ 4 ימים. עד כה לא עזבתי את הבית ללילה ואף עזבתי את העבודה שהיתה לי לפני לידתם, מכיוון שכללה העדרויות מרובות מהבית. המחשבה הראשונית שלי הייתה לקחת את התינוק איתי (יחד עם אחד מהורי כמלווה לזמן שאני עסוקה), מכיוון שאינו יכול להבין לאן נעלמתי. מסביבי מנסים לשכנע אותי להשאיר אותו, מכיוון שמדובר בטיסה של כ 14 שעות, שתהיה בוודאי קשה לו, וכן מכיוון שלבעלי תוכל להיות עזרה של הסבים והסבתות והם יסתדרו בלעדי. ברור שיהיה לי יותר נוח להתרכז במשימה שלי ולנסוע לבד, אך איני בטוחה שהדבר יהיה נכון בשבילו. אודה לחוות דעתכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לחו"ל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיעה לחו"ל - תגובה

סמדר ריינר
    22/06/2011

שלום נירית,
    אם תתחילי לגמול אותו ולהרגיל אותו בחודשיים הקרובים לאפשרויות אחרות, יש בהחלט אפשרות שתוכלי לנסוע ל-4 ימים.
    עם זאת, נראה לי שאת מאוד לא שלמה עם זה, ולכן, אם את מרגישה שזה גדול עלייך, וזה מלחיץ אותך, זה עלול להיעשות בצורה לא רגועה ולא מוצלחת.
    לכן, אני ממליצה לך להקשיב לקצב שלך. כן להתחיל לגמול אותו ולהרגיל אותו לאפשרויות אחרות, אבל אם את מרגישה לא מוכנה או שהוא לא מוכן לפרידה כזו בשלב שתהיו בו בעוד חודשיים, קחי אותו איתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - נסיעה לחו"ל

נירית
    22/06/2011

תודה על תשובתך.
    אם אדע כי הנסיעה שלי אינה פוגעת בו, אני חושבת שלא אהיה לחוצה. האם אין הדבר בעייתי לנסוע למספר ימים כשלא ניתן להסביר לו לאן נעלמתי? או שמכיוון שהוא נשאר בסיבבתו הטבעית, עם אביו ואחיו, הוא יכול לעמוד בכך? אם אסע בלעדיו, איך ניתן להקל עליו? לתת לו לצפות בי בסקייפ או לצלם את עצמי בוידאו יכול לעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - נסיעה לחו"ל - תגובה

סמדר ריינר
    23/06/2011

שלום נירית,
    זה אכן בעייתי שלא ניתן להסביר לו שהלכת ושתחזרי, ובהחלט יכול לעזור אם תהיי בקשר דרך הסקייפ, ובהחלט עוזר שהוא יהיה בסביבתו הטבעית עם אביו ואחיו, ורק אחרי שתגמלי אותו ותרגילי אותו להרדם גם עם אחרים.
    נסיעה כזו בצמוד גמילה היא לא דבר מומלץ בעיני, במיוחד שאנחנו לא יודעים איך תלך הגמילה ואיזה קשיים יעלו תוך כדי. אם זאת זה לא מדע מדוייק שאפשר לחזות בדיוק איזה נזק יווצר אם בכלל ובהחלט אפשר להקל עליו.
    אני חוזרת שוב, אם האינטואציה האימהית שלך לא שקטה עם המהלך כדאי מאוד שתקשבי לה במיוחד שכרגע קשה לדעת באיזה מצב תהיו עוד חודשיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והמשך שאלה דחופה

נירית
    23/06/2011

אני צריכה להחליט היום... מדובר על נסיעה לפנות בוקר בין שבת לראשון וחזרה ביום חמישי בצהריים. בהנחה שאכין אותו לפני לשינויים בהרגלים, כפי שדיברנו, האם זה זמן סביר לגיל 15 חודשים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והמשך שאלה דחופה - תגובה

סמדר ריינר
    23/06/2011

שלום נירית,
    זה פרק זמן גבולי, ולכן אני מתקשה לתת תשובה חד משמעית. אם את צריכה להחליט עכשיו לדעתי עדיף להחליט לקחת אותו איתך כי את לא יודעת איך תלך הגמילה ואם באמת זה יהיה אפשרי עוד חודשיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון ושאלה נוספת

נירית
    27/06/2011

לאחר התלבטות רבה, ומכיוון שהייתי חייבת כבר להזמין כרטיס, החלטתי לנסוע לבד. בעיקר כדי לא "לטרטר" את הפעוט ולהשאיר אותו בסביבה המוכרת שלו. כמו כן, מדובר בטיסה יקרה מאוד ולכן הוספת סבא/סבתא בתור מלווה יעלה הרבה כסף. אני מקווה שנעבור בשלום את התקופה הזו.
    שמעתי דעות לגבי קשר טלפוני/סקייפ שהדבר יכול לבלבל ילד בגילו ולתסכל אותו מכיוון שאינו יכול לגעת בי. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון ושאלה נוספת - תגובה

סמדר ריינר
    27/06/2011

שלום נירית,
    שאלת לגבי סקייפ ועניתי לך שאני בעד. עדיף תסכול מאשר חרדה איומה שנעלמת ואת לא קיימת יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

נירית
    27/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    27/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו