חופשה בלי הילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תודה רבה רבה

אתי
    26/06/2011

עזרת לי מאוד :))

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשה בלי הילדים
    אתי
    26/06/2011

שלום,

בעוד שבוע וחצי בעלי ואני נוסעים לשבועיים וחצי לחופשה בחו"ל,
    יש לי שתי בנות מנישואין קודמים ופעוט בן 3 מהנישואין הנוכחיים.
    הבנות ישהו אצל אביהן במשך תקופת החופשה ובני הקטן ישהה אצל סבתו.

אני מפרטת מכיוון שאני מוטרדת מאוד מתגובת הקטן לא רק מהישארותו אצל סבתו אלא גם מההפרדה הארוכה מאחיותיו.
    הוא אוהב מאוד להיות עם הסבא והסבתא שלו אך הוא מעולם לא נשאר שם לבד יותר מכמה שעות.

השאלה שלי היא איך להכין אותו לקראת הנסיעה ובאיזה זמן הכי נכון לעשות זאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשה בלי הילדים

הוספת תגובה

• חופשה בלי הילדים - תגובה

סמדר ריינר
    26/06/2011

שלום אתי,
    כדאי להתחי להכין אותו כמה יותר מוקדם, להסביר לו שאתם נוסעים אבל תהיו איתו בקשר (טלפוני/סקייפ). נסו לדבר איתו על ימי השבוע ולהכין יאתו טבלא של ימים שתהיה תלויה על המקרר והוא יוכל לסמן עם סבתו מתי אתם חוזירם כדי לקבל שליטה על העניין במידת האפשר,אפשר לאפשר לו לבחור מה לקחת איתו לסבתא (אם יש אפשרות שסבתא תהיה איתו בבית שלכם זה עדיף), להגיד לו בכל מקרה שהוא יקח איתו את מצעים שלו וחלק מהמשחקים שלו וכו'. חשוב לארגן מפגשים בינו ולבין אחיותיו אם ניתן בזמן הזה. אם יש ילדים מהגן שהוא רגיל לפגוש אחה"צ נסו לדאוג שגם שהמפגשים האלה יתקיימו, ועל כ זה כדאי לדבר איתו (תפגוש את האחיות שלך, את החברים שלך, וכו').

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברשותך סמדר, עוד שאלה.

אתי
    26/06/2011

סמדר שלום

ראשית, אני מודה לך על תשובתך המהירה.

בהודעה הקודמת לא ציינתי שהתחלנו לדבר איתו על זה ותגובתו היתה מעט קיצונית.
    הוא החל לבכות ולחפש אותי כאשר נעלמתי מעיניו ולו רק לכמה דקות. הוא בכה ללא הרף כאשר אביו יצא לעבודה ולא רצה ללכת לגן.
    הפסקנו לדבר איתו על זה מתוך מחשבה שהוא סובל מהעובדה שהוא לא יודע להבדיל ממש, מתי זה מחר ומתי זה עוד שבוע.
    האם תחושת הזמן שלא מפותחת כבר בגיל הזה ?
    האם עלי לנהוג כפי שציינת למרות המקרה הקודם?

תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברשותך סמדר, עוד שאלה. - תגובה

סמדר ריינר
    26/06/2011

שלום אתי,
    אם הוא מגיב כך כעת, תארי לך איך יגיב כשלא תהיו באמת? האם לא עדיף שתהיו שם בשבילו כשזה קורה כדי שתוכלו להכיל את זה ולהסביר לו?
    דווקא התגובה מחזקת את הצורך בהכנה מוקדמת. כמובן שההכנה צריכה להיות ברוגע, ייתכן שאתם גם לחוצים ולא מרגישים נוח להשאיר אותו וזה עובר אליו. חשוב שההסבר ייעשה בצורה רגועה שמדגישה מה כן יעמוד לרשותו כשלא תהיו ואיך הוא כן יוכל ליצור איתכם קשר. אפילו הייתי מתרגלת שיחה בסקייפ כשאתם עוד כאן וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו