עזרה בנושאים רפואיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה בנושאים רפואיים
    אורית
    26/06/2011

שלום רב, ביתי חוגגת בימים אלו יום הולדת 8. לפני כ - 4 שנים היא אובחנה כחולת דרמטמיסיטיס. זוהי מחלה אוטאימונית אשר פוגעת בשרירים ובעור. אנו מטופלים בבי"ח רמב"ם אצל רופא מדהימה. היא מטופלת ע"י כדור יומי ותקופה ארוכה טופלה גם בסטרואידים. בחצי שנה האחרונה מטופלת על ידי תרופה הגורמת לה להקאות ולכן היינו חייבים לעבור למן זריקות אחת לשבוע.
    כמו כן, כל חודשיים שלוש עליה לעבור בדיקת דם כדי לדעת מה מצבה.
    לאחרונה, היא החלה להתנגד מאוד לזריקות ולבדיקות הדם ואף מסרבת בתוקף לעשותם. תמיד היא פחדה מזה אך היתה עושה ולאחרונה מתנגדת בחריפות וכל זריקה לוקח לי כשעתיים לשכנע אותה לעשות. אנו מגיעים למצב של בכי וכו'.... לאחר מתן הזריקה או לקיחת הדם היא מבינה שזה כלל לא כואב ואף אומרת שהיא בכלל לא הרגישה. כיצד אוכל לעזור לה להתגבר על הפחד - ניסתי הכל.........
    אני חושבת שהגענו למצב ששתינו כבר מותשות מהמצב.
    אני חייבת לציין שביתי ילדה בעלת גבולות מאוד ברורים, מאוד קשובה, מאוד אחראית, מאוד מתחשבת - ילדה מדהימה אף פעם לא היה לי איתה סצנות כאלו. אני מרגישה שכאילו נכנס בה שד.... מצד שני אני גם שמחה כי היא יודעת להלחם על מה שחשוב לה.
    אביה ואני גרושים כ - 4 שנים ורק לאחרונה החל לגלות התעניינות והבעה לתת עזרה בנושא.
    אשמח לקבל תשובה או הפניה למטפל המתמחה כיצד להעביר פחד מסוג זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בנושאים רפואיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בנושאים רפואיים - תגובה

סמדר ריינר
    26/06/2011

שלום אורית,
    כדאי שתבדקו בבית חולים רמב"ם אם אפשר להפנות אתכם לפסיכולוג רפואי, אני מניחה שקיימת שם מחלקה של פסיכולוגיה וגם של עבודה סוציאלית שאמורות לעזור בדיוק במקרים כאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו