מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה בנושאים רפואייםאורית26/06/2011
שלום רב, ביתי חוגגת בימים אלו יום הולדת 8. לפני כ - 4 שנים היא אובחנה כחולת דרמטמיסיטיס. זוהי מחלה אוטאימונית אשר פוגעת בשרירים ובעור. אנו מטופלים בבי"ח רמב"ם אצל רופא מדהימה. היא מטופלת ע"י כדור יומי ותקופה ארוכה טופלה גם בסטרואידים. בחצי שנה האחרונה מטופלת על ידי תרופה הגורמת לה להקאות ולכן היינו חייבים לעבור למן זריקות אחת לשבוע.
כמו כן, כל חודשיים שלוש עליה לעבור בדיקת דם כדי לדעת מה מצבה.
לאחרונה, היא החלה להתנגד מאוד לזריקות ולבדיקות הדם ואף מסרבת בתוקף לעשותם. תמיד היא פחדה מזה אך היתה עושה ולאחרונה מתנגדת בחריפות וכל זריקה לוקח לי כשעתיים לשכנע אותה לעשות. אנו מגיעים למצב של בכי וכו'.... לאחר מתן הזריקה או לקיחת הדם היא מבינה שזה כלל לא כואב ואף אומרת שהיא בכלל לא הרגישה. כיצד אוכל לעזור לה להתגבר על הפחד - ניסתי הכל.........
אני חושבת שהגענו למצב ששתינו כבר מותשות מהמצב.
אני חייבת לציין שביתי ילדה בעלת גבולות מאוד ברורים, מאוד קשובה, מאוד אחראית, מאוד מתחשבת - ילדה מדהימה אף פעם לא היה לי איתה סצנות כאלו. אני מרגישה שכאילו נכנס בה שד.... מצד שני אני גם שמחה כי היא יודעת להלחם על מה שחשוב לה.
אביה ואני גרושים כ - 4 שנים ורק לאחרונה החל לגלות התעניינות והבעה לתת עזרה בנושא.
אשמח לקבל תשובה או הפניה למטפל המתמחה כיצד להעביר פחד מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בנושאים רפואיים - תגובה
סמדר ריינר26/06/2011שלום אורית,
כדאי שתבדקו בבית חולים רמב"ם אם אפשר להפנות אתכם לפסיכולוג רפואי, אני מניחה שקיימת שם מחלקה של פסיכולוגיה וגם של עבודה סוציאלית שאמורות לעזור בדיוק במקרים כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)