מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מטיטוליםוולי26/06/2011
שלום! :)
בני הקטן בן שנתיים בדיוק. הוא מאד מפותח לגילו- הולך מגיל 11 חודשים, מדבר בשפה עשירה ושוטפת, פעיל, שמח, ברוך השם!!
כבר לפני חודשיים הוא הראה סימנים ברורים של בשלות לגמילה מטיטולים- הוא הודיע לי כשהיה לו קקי ולאחר מכן גם פיפי. לפני כחודש הוא פשוט הוריד את הטיטול ובכל הזדמנות עשה את צרכיו בעצמו. בהתחלה שיתפתי פעולה באופן מלא ואיפשרתי לו להיות ימים שלמים ללא טיטול, לעשות בשירותים או בגינה. העניין הוא שהוא מאד אוהב לעשות בכל מקום חוץ מהשירותים- על הרצפה, על צעצועים מסויימים, על המדרגות ועל השטיח- הכל במתכוון ובשמחה גדולה. אני,בהחלטה של חוסר אונים,החזרתי לו את הטיטול כי היה לי קשה המרדפים והצבת הגבולות, גם אם הצלחתי- תמיד הוא מצא הזדמנות פז לעולל מעללים...
כרגע הוא עם טיטול וכשהוא מבקש קקי הוא הולך לשירותים. אני חוששת שזה יוביל לנסיגה וכאשר ננסה להוריד לגמרי- המומנטום יעבור ויהיה קשה. מה את ממליצה לעשות?
אציין שעד עכשיו היה אתי בבית ובספט' נכנס לגן.
תודה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטולים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט28/06/2011וולי שלום,
נהדר שהבן שלך מאותת לך שהוא מוכן לשלב ההתפתחותי הבא, שהוא גמילה מחיתולים, וטוב שהיו נסיונות להתנסות ויוזמות מצידו בעניין.
אולם כעת עלייך לקחת את העניינים לידיים ולנהל את התהליך, ולא להשאיר אותו בידיו של בנך. את צריכה להסביר לו באופן מאוד ברור ומותאם לגילו שמעכשיו הוא מפסיק להשתמש בחיתול, והוא ילך לשירותים/ישתמש בסיר בכל פעם שיהיה לו פיפי או קקי. הצבת גבולות ברורים והסבר לילד מה מותר ומה לא מתאים מעתה, הם חשובים ביותר!! כלומר, מעתה א-ס-ו-ר לו לעשות פיפי על צעצועים, בוודאי שלא בכוונה! הדבר צריך להיות ברור.
נראה לי ממה שכתבת, שלך ולילד שלך יתאים מאוד להשתמש בטבלה עם "חייכנים" כך שהוא יקבל פרס על כל כמה פעמים בהם עשה את צרכיו בשירותים או בסיר. כמובן שחשוב שאת ואביו של הילד תהיו מעורבים שניכם בגמילה, תקחו את הילד מדי כחצי שעה (בתחילת התהליך) לשירותים ביוזמתכם וכדומה, על מנת שהגמילה תתבצע במהירות ובקלות יחסיות.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,
וולי29/06/2011תודה תודה!! איזו מתנה שיש כזה מקום לפנות אליו בעת הצורך.
יישר כח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, בהצלחה בתהליך
ד''ר שירי שדה שרביט29/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)