מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

בגן שעשועים הפגישות ספונטניות
ללי04/07/2011אבל, כשאני מנסה לקבוע עם הורים הם מתחמקים...
אני ממש חוששת שאולי זה בגללי?
לא יודעת כבר מה לעשות
מאז עצתך אני מנסה כל יום לקבוע, הילד היחיד שהיה מוכן לבוא אלינו זה ילד שכולם צוחקים עליו בגן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני מרגיש דחוי בגןללי27/06/2011
רציתי לשאול לגבי בני בן 5,
בני ילד מאוד מאוד רגיש ונבון וגם מבחינה חברתית נראה לי רגיש מאוד למתרחש [כמונו - הוריו].
היום בערב הוא סיפר לי [וזו לא פעם ראשונה שהוא אומר זאת] שבגן הוא רצה להצטרף לחבורה של ילדים ששיחקה יחד והם לא רצו .
אחד העיר לו הערה והוא קלט זאת כדחיה,
ואז הוא אמר לי משהו [וזה פעם ראשונה שאמר] שהיה רוצה שיהיה לו חבר שתמיד ירצה לשחק איתו [כלומר חבר קרוב.ו
היום גם הגננת אמרה שהיא תמיד אומרת להם כשהם פונים אליה בבעיות כאלו שבבית ספר [הם בטרום חובה עכשיו] לא תהיה מורה בחצר לעזור להם...
אני ממש לא רגועה,
בחודשים האחרונים אנחנו לא הולכים לאף חבר הביתה ולא מזמינים אלנו, מכיוון שסדר היום כזה שהוא בא מותש ב 4 וחצי מהגן ואין לו כוח לכלום רואים קצת טלויזיה ואז יוצאים לגן שעשועים שליד הבית [צמוד]
בגן שעשועים הילדים מהגן שמחים לראות אותו והם ממש משחקים יפה.
עוד נקודה היא שאנחנו לא הכי 'חברה מנים' – וגם גרים יחסית רחוק לשאר החברים, לי אין שפה משותפת עם האמהות בגן, ובכלל נראה שבגלל זה לא הוזמן לאף בית?
אני די חוששת ועצובה ממה שסיפר , כשהוא סוף סוף אמר את זה הוא טמן את הראש בכרית כאילו שהוא מתבייש ועצוב
אשמח אם תוכלי לעזור לי האם לדעתך אם כן נזמין חברים הביתה זה יעזור? או שזה סתם קוסמטי?
[אם הגננת אין מה לדבר]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני מרגיש דחוי בגן - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט01/07/2011ללי שלום,
כהורים כואב לנו מאד כשהילדים מספרים לנו על קשיים שאנחנו לא יכולים לעזור להם בהם מיידית. כישורים חברתיים הם תחום שאנחנו עובדים עליו כל החיים גם כמבוגרים, וחברויות הן דבר שצריך להשקיע בו ולשמר אותו.
לילד שלך יש עוד שנה באותו הגן, וזו הזדמנות לעבוד על התקשורת שלו עם ילדים אחרים, כיצד יוצר קשרים ומתקשר עם בני גילו. אפשר להציע לו להזמין (מספיק פעם בשבוע) חבר או חברה שהוא אוהב מהגן, ולארח אותם אצלכם או להיות עמם בגינה. ההזמנה הביתה תאפשר לו "לתרגל" את האינטראקציה שהוא יוצר במרחב בטוח יותר. כשהוא עם חברים בבית, או ילדים של חברים שלכם או בני דודים, השתדלו שלא להתערב ולאפשר לו ללמוד בעצמו איך להתחבר עם הזולת. אם את מתרשמת שהוא מפרש באופן שלילי אמירות שהן יותר נייטרליות או שכיחות, אפשר לומר לו משהו על כך אח"כ.
כמו כן, חשוב מאוד לשוחח עם הגננת על כך (לא בנוכחותו), לשמוע איך מתרשמת ממנו וכיצד היא יכולה לסייע. כדאי שתעשו כל מאמץ שהמחשבות על עצמכם ועל ההתנהלות החברתית שלכם, לא יעברו לילד, ותשתדלו להפריד בין הדברים כדי לא לגרום לו לחוש חרדה רבה יותר.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתשובה
ללי03/07/2011תודה על תשובתך, אבל, בגינה הוא כן נפגש עם חברים, הגננת היא בעייתית מאוד בנושא ואני לא רוצה לפרט בפורום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט03/07/2011השאלה היא אם בגינה הוא נפגש עם ילדים שקבע איתם מראש, או שהפגישה מקרית (ואז אין לו ביטחון בכך שילדים מחבבים אותו). רצוי שהוא יתרגל בקרבתכם את הכישורים החברתיים - איך ניגשים לזולת, איך מצטרפים לפעילות שמספר ילדים כבר עושים, איך מתחלקים בבית בצעצועים שלך עם חבר למספר שעות, איך מחליטים מה נעשה יחד וכדומה... זה חשוב במיוחד אם את מרגישה שאין לך מספיק תמיכה מהגננת.
בנוסף, גם אם הגננת לא לרוחך, תבדקי אם יש דמות אחרת בגן שאת יכולה לעבוד איתה - הסייעת, בת שירות לאומי, צוות הצהרונית וכדומה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)