מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- להעניש ילד על אי הכנת שיעורים?אילנית28/06/2011
שלום רב, אודה על ייעוץ דחוף היות ואנו בעיצומה של בעיה: בני הבכור בן 10 ילד טוב, מנומס, בלימודים ציונים ממוצעים+ . באופן כללי אינו אוהב להתאמץ:בהכנת שיעורים/למידה למבחן וכו'. רק כשאני מקפידה לשבת איתו ללמוד - מוציא ציונים גבוהים ביותר (בלי ללמוד מוציא כ- 80 ) . מס' פעמים מורה זימנה אותנו רק לשם ידיעה שאינו מכין מערכת כמו שצריך, ומס' פעמים הגיא ללא הכנת שיעורים. כשבעלי ואני שואלים אם יש שיעורים אומר שאין..ואנו מאמינים לו. אך מסתבר כי לעיתים הוא משקר לנו.. כעת בעלי ואני אחרי שיחה שלישית עם המורה- אמנם בסוף שנה- אך בעלי החליט: שינקוט במעשה: הבן שלנו מאד רוצה בספטמבר להתחיל- חוג כדורגל ובעלי אמר שלא ירשום אותו רק אחרי רבעון שיראה שיפור בהכנת מטלות הכיתה ורק אחכ' ירשום אותו. לדעתי זה שגוי ואני ובעלי בוויכוחים קשים בנושא (כמובן לא בנוכחות הילד) אני בדכ' הוותרנית בבית והוא הנוקשה כשצריך.. אני על סף "שבירת המילה" שלו . ורוצה לרשום את הילד לחוג. לא חושבת שצריך להגזים: סהכ' ילדים לא אוהבים להכין מטלות ומדי פעם מעגלים פינות כששואלים אותם אם יש או אין שיעורים. יש לציין שהעברנו אליו את אחריות הכנת השיעורים והמערכת לפני כחצי שנה.. זה לא מושלם מדי פעם יש לו פספוסים של שיעורים ומערכת. מה לעשות? צריך בכלל להעניש או שזה לא יעיל? לטענת בעלי הוא לא "מעניש" אלא אם הילד רוצה כ'כ' משהו אז שיתאמץ להשיג אותו- עי' עמידה בציפיות ממנו בכל הקשור ללימודים. בבקשה דחוף עצה!! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להעניש ילד על אי הכנת שיעורים? - תגובה
סמדר ריינר29/06/2011שלום אילנית,
את צודקת. בשום פנים ואופן לא להעניש. גם העמדה של בעלך שזו לא ענישה אלא תמריץ, לא תורמת כאן. כיוון שכדורגל בגיל הזה חשוב להתפתחות לא פחות מלימודים. מבחינה חברתית, מבחינת פעילות וגפנית ומבחינת תחושת הערך העצמי של הילד. לימודים תמיד אפשר להשלים, את הדברים האלה -הרבה יותר קשה. תאמינו לי אני מתפרנסת מנסיונות של אנשים להשלים בגיל מבוגר בדיוק את החסכים האלה, והרבה יותר קל להשלים בגרות ...
זה לא אומר שאני נגד גבולות. זה בהחלט חשוב. אבל אם העברתם אליו את האחריות לפני חצי שנה, למה את מקפידה להכין אותו ולמה אתם ממשיכים לקחת אחריות ולהגביל אותו? חשוב שתהיו עיקביים.
הלימודים הם אחריות שלו, ככל שתקחו אתם יותר אחריות כך תקטינו אותו, תורידו את הביטחון שלו ותגרמו לכך שהוא ישנא ללמוד ועד הבגרות תצטרכו ללחוץ עליו.
תשתדלו להניח לזה. ציונים כמו שמונים זה בסדר גמור, ויש דברים נוספים בגיל הזה לא פחות חשובים על תזניחו אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)