מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מולטי ויטמין או ויטמין ספציפידנה11/11/2011
שלום רב,
זה זמן רב שאני מרגישה חולשה ועייפות באופן תמידי, בשנתיים האחרונות יש לי כהויות מתחת לעיניים ומערכת חיסונית חלשה יחסית (מרבה להצטנן) ובתקופה האחרונה גם דלקות שתן חוזרות ונשנות. חשוב לציין שהארוחות שלי אינן מסודרות, ואני ממעיטה לאכול ירקות ובשר.
בפעם האחרונה שעשיתי בדיקת דם (לפני כשנה) היה חסר לי ויטמין B12, ברזל וויטמין D, כך היה גם בכל הפעמים הקודמות בהם נבדקתי.
עד היום לא לקחתי תוספי תזונה כיוון שהיה מדובר במספר כדורים ולא אחד.
שמעתי על מולטי ויטמין לנשים של "דרך חיים", וניגשתי היום לקנות אותו, אבל הרוקחת אמרה לי שעדיף לי לקחת בנפרד כדורים לברזל וכדורי B12 וחומצה פולית, ושלקיחת כדור ספציפי לבעיה תהיה יותר אפקטיבית ממולטי ויטמין
האם זה נכון?
דרך אגב אני בת 25..
תודה על התשובה.
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטי ויטמין או ויטמין ספציפי - תגובה
איציק ברדה15/11/2011שלום דנה
הרוקחת צודקת ולפחות בשלושה חודשים ראשונים בנוסף למולטי ויטמין מומלץ להוסיף גם את הB12 ברזל וויטמין D לאחר שלושה חודשים ניתן להמשיך רק עם המולטי ויטמין.
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולטי ויטמין או ויטמין ספציפי - תגובה
בועז שוורץ15/11/2011שלום דנה
לאור מס' מחקרים הנוטים להוכיח כי אין תועלת של ממש בנטילת מולטי ויטמין. הרבה מן מובילי הדעה בעולם עברו להמליץ על מזון מרוכז המכיל את רוב הרכיבים התזונתיים בצורתם הטבעית ביותר.
דוגמא היא למשל אצת הכלורלה העשירה בויטמינים, מינרלים, כלורופיל, חומצות שומן וחלבון ופרמטרים נוספים ההופכים אותה לסופר פוד- מזון על.
ישנן עוד אצות שטובות ומומלצות , אני נהנה מנסיון רב בטיפול ותחזוקה עם אצת הכלורלה - אגב היא מכילה ברזל, ח. פולית ו B12 בכמות בלתי מבוטלת בכלל.
כל טוב
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)