מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברזל וויטמין סייערית21/02/2012
עקב רמה נמוכה של המוגלובין, אני צורכת ברזל בשם פולקס 400. החומר הפעיל בו הוא 100 מ"ג. כדי שהברזל ייספג טוב בגוף אמרו לי לקנות ויטמין סי 500 ולשתות את הכדור מיד לאחר שתיית כדור הברזל.
על הקופסה של הויטמין סי כתוב לקחת בזמן הארוחה אבל אני לוקחת את כדור הברזל כשעתיים אחרי הארוחה כי לא כדאי לקחת את הברזל עם מוצרי חלב, ביצים, דגנים ועוד המון דברים. לכן אני פשוט צמה שעתיים אחרי הארוחה ואז לוקחת את הברזל.
אם אני אקח את הויטמין סי עם הברזל על בטן ריקה, הויטמין סי לא יהיה יעיל כי זה לא קרוב לזמן הארוחה? הוא לא יעזור לברזל להיספג? כי זו הסיבה העיקרית שאני לוקחת את הויטמין הזה.
אשמח לתשובה ופתרון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל וויטמין סי - תגובה
בועז שוורץ22/02/2012היי
כדי שויטמין C יהיה יעיל בספיגת הברזל צריך לקחתם ביחד.
זאת המלצתי
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנת את שאלתי
יערית22/02/2012אני מבינה שאת הברזל ואת הויטמין סי צריך לקחת ביחד. זה מה שאני עושה.
על הקופסה של הויטמין סי כתוב לבלוע עם הארוחה.
את הברזל אני לוקחת על בטן ריקה.
ואת הויטמין סי מיד אחרי הברזל.
לכן אני שואלת, האם ויטמין סי יהיה יעיל בספיגת הברזל גם כשהבטן ריקה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנת את שאלתי - תגובה
איציק ברדה23/02/2012שלום יערית
לעיתים ויטמין C על קיבה ריקה יכול לגרום לחומציות לכן ,מומלץ לבלוע אותו לאחר האוכל.
קיים ויטמין C לא חומצי מסוג אסתר שניתן לבלוע ללא קשר לארוחות.
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.png)