כדורי ברזל-לרדת לכדור אחד ביום?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדורי ברזל-לרדת לכדור אחד ביום?
    חגית
    20/08/2012

בת 23, בריאה בדר"כ, ביצעתי בדיקות דם עקב המוגלובין נמוך בבדיקה הקודמת (11.7) ואלה התוצאות מלפני חודש וחצי:
    8.1 FERRITIN
    12.3 HEMOGLOBIN
    35.9% HEMATOCRIT
    132 IRON
    352 TRANSFERRIN

הערך היחיד שנמוך הוא הפריטין. בגלל הפריטין הנמוך הרופא נתן לי לקחת פולקס 2 כדורים ביום שאותם אני נוטלת כבר חודש וחצי. בעוד חודש אני נוסעת לחודש של טיול בחו"ל ואני מעוניינת לרדת לכדור אחד של ברזל משום שנטילת 2 כדורים ביום בטיול יקשה עליי בגלל כל ההפרדות של מזון שצריך לעשות לפני ואחרי נטילת הכדור. האם זה נשמע סביר אחרי חודשיים וחצי של נטילת 2 כדורים ביום לרדת לכדור אחד ביום וכשאחזור מהטיול אבצע שוב בדיקות דם? אני מוכרחה לציין שגם לפני נטילת כדורי הברזל לא הרגשתי שום חולשה או עייפות וגם עכשיו אין שום הבדל בתחושה.הברזל הנמוך התגלה בבדיקה שגרתית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כדורי ברזל-לרדת לכדור אחד ביום? - תגובה

איציק ברדה
    20/08/2012

שלום ורד
    מיכיוון שרופא נתן לך את הטיפול עליך להיועץ איתו ,לדעתי הוא יסכים להוריד את המינון לטבליה אחת ביום לתקופת הטיול.
    אך שוב עליך להיועץ איתו.

בברכה
    איציק ברדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו