מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לויטמין b12 ובדיקות דםגל04/10/2012
היי
הפסקתי לאכול בשר לפני חודש בדיוק. רציתי לדעת אם מומלץ לבצע עכשיו בדיקות דם לראות מה חסר ואם בכלל חסר, או לחכות עוד כמה שבועות או חודשים.
בנוסף רציתי לדעת אם לקחת ויטמין b12 באופן עצמאי, או על סמך המלצת רופא? כמה כדורים בשבוע או ביום? ואיזה חברה הכי מומלצת? אם יש דבר כזה..
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לויטמין b12 ובדיקות דם - תגובה
איציק ברדה10/10/2012שלום גל
אני ממליץ לפחות פעם בשנה לערוך בדיקות דם ולראות מה הערך של הB12 במידה והוא תקין אין צורך להוסיף.
ל B12 מקורות נוספים מלבד בשר כך שאם תזונתך מאוזנת יתכן שאין צורך להוסיף.
בכל אופן אני ממליץ לצימחונים מוצר בשם גרין מגמה (עשב שעורה המכיל ויטמינים מינרלים על בסיס ירוק)
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הבנתי שb12 נמצא רק בחי
גל10/10/2012תודה רבה על המענה.
הבנתי שויטמין b12 נמצא רק במזונות מהחי, כלומר בשר, עוף, דגים- מה שאני לא אוכל. יש מזון מהצומח שניתן לקבל ממנו את הויטמין? או שאני חייב לקחת כדורים כדי לקבל את הויטמין? שמעתי שאולי יש בסויה, אבל זה מכיל אסטרוגן שמצמיח ציצים אצל גברים וגורם לסרטן. אתה יכול לעשות לי קצת סדר בדברים? אני לא יודע מה נכון ומה לא, ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהB12
ערן18/10/2012רופאי מכבי לא מוכנים לתת בדיקה ל B12 פעם בשנה
הם אמרו לי שהבדיקה יקרה לקופה ואין צורך מכיוון שהגוף שומר מאגרי B12 למשך 5 שנים
האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)