שאלה בקשר לויטמין b12 ובדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לויטמין b12 ובדיקות דם
    גל
    04/10/2012

היי
    הפסקתי לאכול בשר לפני חודש בדיוק. רציתי לדעת אם מומלץ לבצע עכשיו בדיקות דם לראות מה חסר ואם בכלל חסר, או לחכות עוד כמה שבועות או חודשים.
    בנוסף רציתי לדעת אם לקחת ויטמין b12 באופן עצמאי, או על סמך המלצת רופא? כמה כדורים בשבוע או ביום? ואיזה חברה הכי מומלצת? אם יש דבר כזה..
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לויטמין b12 ובדיקות דם - תגובה

איציק ברדה
    10/10/2012

שלום גל
    אני ממליץ לפחות פעם בשנה לערוך בדיקות דם ולראות מה הערך של הB12 במידה והוא תקין אין צורך להוסיף.
    ל B12 מקורות נוספים מלבד בשר כך שאם תזונתך מאוזנת יתכן שאין צורך להוסיף.
    בכל אופן אני ממליץ לצימחונים מוצר בשם גרין מגמה (עשב שעורה המכיל ויטמינים מינרלים על בסיס ירוק)

בברכה
    איציק ברדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל הבנתי שb12 נמצא רק בחי

גל
    10/10/2012

תודה רבה על המענה.
    הבנתי שויטמין b12 נמצא רק במזונות מהחי, כלומר בשר, עוף, דגים- מה שאני לא אוכל. יש מזון מהצומח שניתן לקבל ממנו את הויטמין? או שאני חייב לקחת כדורים כדי לקבל את הויטמין? שמעתי שאולי יש בסויה, אבל זה מכיל אסטרוגן שמצמיח ציצים אצל גברים וגורם לסרטן. אתה יכול לעשות לי קצת סדר בדברים? אני לא יודע מה נכון ומה לא, ותודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• B12

ערן
    18/10/2012

רופאי מכבי לא מוכנים לתת בדיקה ל B12 פעם בשנה
    הם אמרו לי שהבדיקה יקרה לקופה ואין צורך מכיוון שהגוף שומר מאגרי B12 למשך 5 שנים
    האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו