מידע רפואי
פורומים
- קוסמטיקה טבעית
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- אפילפסיה ילדים
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- טנטרה, מיניות
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- פילאטיס
- אנמיה
- אפילפסיה - תמיכה
- אקנה-רוזציאה
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קליטת ויטמין D מהשמשאתי29/10/2012
שלום רב
האם
האם בהליכה בשמש אפשר לקלוט ויטמין D
או
ישיבה עם הגב לשמש (לא עם הפנים)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
מכון CBT01/11/2012היי אתי,
לוויטמין D שני מקורות עיקריים: קרני השמש ומזונות אותם אנו צורכים. הוויטמין שנספג בגוף עובר טרנספורמציה בכבד ובכליות לתצורה שמיטיבה עם הגוף. במדינות מעוטות באור שמש, יש מחסור גדול יותר בוויטמין D ולנו בארץ, כידוע, שמש לא חסר ועדיין, חשיפה לא מבוקרת לקרני השמש היא מסוכנת מאוד ומי שמתגונן היטב מפניה, יכול להפסיד תוך כדי הגנה גם חלק מכמות הוויטמין D המומלצת בגוף. בקרב המזונות נמצא שיעורים בריאים של ויטמין D בדגים כמו סלמון, סרדינים, טונה, פירות ים ושמן דגים אך גם בכבד עוף, בבקר, בבשר עגל ובחלמון הביצה. מוצרי חלב עשירים בסידן אך לא עשירים בוויטמין D באופן טבעי. בארץ מעשירים חלק ממוצרי החלב בוויטמין D בגלל הצמידות החשובה בין סידן לוויטמין (ללא ויטמין הסידן לא נספג בגוף). גם דגני בוקר וחטיפי אנרגיה מסוימים נוטים להעשיר בוויטמין D.
בברכה,
צוות Gramse* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?