תוספי מזון למניעת שיעור יתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספי מזון למניעת שיעור יתר
    חיון דניאלה
    25/05/2008

אני בת שישים. יש לי שיעור יתר הורמונלי בפנים, אך לא במצב בלתי נסבל. אני עושה אפילציה, והקוסמטיקאית הציעה לי לקחת ויטמינים ושמנים למריחה על החזה , למניעת שיעור יתר. האם אפשר שויטמינים ישפיעו על שיעור היתר וימנעו אותו. והאם אפשר ששמן שנמרח על החזה יסייע , האמת היא שאני מאד סקפטית.
    שאלה נוספת, אם אכן יש תוספים מעין אילו, על איזו תיאוריה זה מבוסס , אשמח לקבל תשובה או מראי מקום , אפשר גם באנגלית או בצרפתית .
    בעיקר חשוב לי לדעת

א. שזה לא שרלטני.
    ב. שאין לתרופות מסוג זה תופעות לוואי.

בברכה
    דניאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיעור יתר

איציק ברדה
    26/05/2008

שלום לך
    בחלק מהמקרים הבעיה של שיעור יתר נובעת מהפרעה במאזן ההורמונלי ולכן לכן אני ממליץ לך לעבור הערכה רפואית מקיפה על יד רופא אנדוקרינולוג בטרם תיפני להסרת שיער עודף בשיטות שונות .וזאת על מנת לאתר הפרעות ברות טיפול רפואי ,כך גם ה תוצאות בעת הטיפול הקוסמטי עשויות להיות מוצלחות יותר.

הגדרה הרפואית המקובלת לשיעור יתר : הופעת שיער עודף בנשים בדרך כלל שיער שהוא כהה ונוקשה, באיזורים בהם בדרך כלל לא קיים או קיים שיעור בכמות דלילה (לדוגמא : פנים, חזה, שדים,גב תחתון וכ"ו.).

נשים הסובלות משיעור יתר והפונות לברור במסגרת המרפאה האנדוקרינית עוברות סידרה קצרה של בדיקות שונות כאשר המטרה היא להוכיח או לשלול את אחת האפשרויות הבאות :
    1. הפרשה עודפת של אנדרוגנים מהשחלות או בלוטת יותרת הכליה.
    אנדרוגנים: קבוצה גדולה של הורמונים כדוגמת טסטוסטרון המופרשים מבלוטת יותרת הכליה, שחלות בנשים ואשכים בגברים. העוברת מטבוליזים למרכיבים שונים ופועלת על קולטנים ספציפים. בנשים הורמונים אלה נמצאים בריכוז נמוך בהשוואה לגברים ,כאשר בגברים האנדרוגנים אחראים להתפתחות וקיום סמני מין משניים כגון שיעור גוף וקרקפת אופינים,מבנה גוף, קול ועוד.
    אחת הסיבות השכיחות לשיעור יתר בנשים היא תסמונת השחלות הפוליציסטיות
    (pcoׂ) : המתאפיינת על ידי חלק או כל הסמנים הבאים: שיעור המופיע עם הופעת המחזור החודשי והמתקדם לאיטו, השמנה, אי סדירות במחזור, אקנה, שחלות פוליציסטיות באולטראסאונד , ופרופיל הורמונלי יחודי בבדיקות מעבדה.
    קיימות סיבות נוספות שמקורן בשחלות בבלוטת יותרת הכליה או בבלוטת יותרת המוח הגורמות להפרשה עודפת של אנדרוגנים אך קצרה כאן היריעה מלתארן.

2. רגישות יתר של זקיקי השער לערכים תקינים של אנדרוגנים בנשים.

3. תרופות או תכשירים הגורמים לשיעור .

4. שיעור יתר בנשים בגיל הבלות הנובע מירידה בהורמוני המין בנשים(אסטרוגנים) .

האבחון הנערך על ידי רופא אנדוקרינולוג הוא אבחון פשוט ולא מסובך מבחינת תוספי תזונה ניתן לתת תוספים היכולים לסייע באיזון המצב ההורמונלי לשם כך צריך איבחון מלא על איזה רקע הורמונלי מדובר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו