מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תצרוכת יומית מומלצת ויטמין A-20/06/2008
אני בת 18 ורצית לדעת מה כל כך חשוב בויטמין A והאם התצרוכת היומית היא 750 מיקרוגרם?זה עוזר לעור הפנים?
תוכל לתת לי כמה שמות של פירות או דברים אחרים לאכול ביום כדי שאני יגיע לתצרוכת יומית?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין A
איציק ברדה22/06/2008
שלום לך
מקורות ויטמין A במזון:
מהחי: דגים, חמאה, כבד, ביצה שהמקור הטוב ביותר הוא מדגים בעיקר מדגי ים ממים עמוקים.
לצימחונים ובכלל ניתן להשתמש בבטא קרוטן שהוא - פרו ויטמין A
מהווה חומר מוצא לויטמין A , גוף האדם מסוגל להופכו לויטמין A ולכן המזונות העשירים בקרוטן מהווים גם הם מקורות לויטמין A.
מקורות קרוטן במזון:
מהצומח: ירק ופרי כתום, צהוב, ירוק כהה (לדוגמא: מנגו, משמש, פלפל ירוק)
הנחשבים בראים יותר ואף לא מצטברים בכבד כמו הןיטמין A .
הקצובה היומית המומלצת של ויטמין A נמדדת ביחידות בינלאומיות (IU )והקצובה המומלצת היא 5000 IU ביום.
ויטמין A יכול לסייע במצבי אקנה בעור אך יש לעשות הפסקה לאחר 3 חודשי שימוש.
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.png)