שלוש שאלות על כדורי ברזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלוש שאלות על כדורי ברזל
    דיקלה
    12/06/2007

1) הבנתי שצריך להפריד כדורי ברזל מסוגי אוכל רבים, שעתיים לכל כיוון.
    האם ניתן ליטול אותם לפני השינה (במידה כמובן ולא אכלתי בשעתיים האחרונות)?
    2) מה ההבדל בין כדורי ברזל "טבעיים" ואלו שנמכרים בבתי המרקחת (ובקופות החולים)?
    3) רמות הפריטין שלי נמוכות תמיד. הברזל נמוך עכשיו לראשונה, ולכן רשם לי הרופא את הכדורים.
    האם ייתכן מצב בו רמת ההמוגלובין תרד בגלל נטילת הכדורים???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלוש שאלות על כדורי ברזל

הוספת תגובה

• ברזל

איציק ברדה
    13/06/2007

שלום לך
    כן ניתן לצרוך ברזל ליפני השינה,לא מומלץ לצרוך ברזל סמוך למוצרים המכילים קופאין וזאת כי הקופאין משתן ומוריד את רמת ספיגת הברזל.
    הברזל הטבעי נקרא גם ברזל עדין המגיע בדר"כ במינונים נמוכים יותר מהברזל הרגיל,ברזל עדין נספג פי כמה מברזל רגיל ואינו גורם לתופעות לואי במערכת העיכול,לכן הכמות שדרושה מימנו היא נמוכה הרבה יותר מברזל רגיל.
    הברזל הוא רק חלק מהרכיבים היוצרים את ההמוגלובין שתפקידו ליצור כדוריות דם אדומים ולהוביל חמצן לרקמות לכן יכול להיות מצב שלוקחים ברזל וההמוגלובין עדין נמוך.
    מומלץ לבדוק בבדיקות הדם גם את החומצה הפולית וגם את הB12 בכדי לראות תמונה כללית יותר.

בברכה
    איציק ברדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה שלא הסברתי את עצמי היטב.

דיקלה
    14/06/2007

רמת ההמוגלובין שלי כיום תקינה.
    רמות הברזל והפריטין נמוכות.
    האם נטילת כדורים (טבעיים או שאינם טבעיים) עשויה להוריד את רמת ההמוגלובין?
    זה מה שהבנתי מרופא המשפחה והדבר נשמע לי תמוהה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו