שאלה לגבי עודף צריכת ויטמינים/תוספי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי עודף צריכת ויטמינים/תוספי
    אפי
    31/07/2008

שלום רב, אני בת 33 (+1). חולה ככל הנראה באנקילוזינג ספונדיליטיס (מחלה ראומטית של הפרקים). לאור חסרים, עייפות אדירה, נשירת שיער, חוסר בפריטין, בי 12 נמוך ובכלל לאור המחלה והרצון להשיל במשקל (שיהיה כמה שפחות לחץ על המפרקים וכו) התחלתי דיאטה תחת מעקב כמובן (מתונה) ושינוי תזונה מקיף עם נטורופתית. קבלתי מספר תוספים וויטמינים וברצוני לברר האם אני צורכת אותם נכון ואיך להישמר ממינון יתר. אז ככה, אני מקבלת 1 ברזל ביום (ייתכן שהמינון יעלה כי הברזל שלי גבולי נמוך, הכוונה לפריטין ולא להמוגלובין) 1 בי 12 מתחת ללשון (עובד!) 2 כדורי כורכום ביום (אנטי דלקתי) 1 ויטמין D + קלציום בשל אי החשיפה לשמש 2 ביום אומגה 3 (הצהוב של טריומר) תודה רבה על הפעילות המבורכת, אפי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מוסיפה שאלה בבקשה

אפי
    31/07/2008

האם אני טועה כשאני נוטלת חלק מהכדורים ביחד (למשל אומגה וכורכום)? האם צריך להמתין בין כל כדור לכדור? ומה בהקשר לאוכל? אני ידעת שאת הכורכום יש לצרוך לאחר ארוחה. תודה וסליחה על מבול השאלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

בועז שוורץ
    31/07/2008

שלום אפי.
    כברזל הייתי ממליץ את הברזל הנוזלי של פלורדיקס - מעלה רמות פריטין איפה שאחרים נכשלים. מינון 10 מ"ל X2 ביום לפחות לחודשיים.
    B12 תמשיכי
    כורכום, מצויין המשיכ
    אומגה 3 - ממליץ או על 4 ביום של המוצר אותו את צורכת או אומגה 3 נוזלי של חברת GRAMSE-מרוכז במיוחד -1-1.5 כפית ביום.
    CALCIUM+D המשיכי.
    אני יודע שכבר הרשימה ארוכה אך גם גלוקוזאמין נוזלי של חברת GRAMSE - מוצר התומך במחלות ראומטיות אנטי דלקתי ומטפל בכאבים הנלווים.
    כל טוב
    בהצלחה
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בועז ברצוני להודות לך

אפי
    01/08/2008

מאד מקרב לב. שאלה לקינוח: האם יש חשיבות למתי אני לוקחת כל כדור? למשל האם זה בסדר לבלוע אומגה ומייד לאחריו כורכום או ההפך? תודה רבה וסוף שבוע משובח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו