מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהריוןע.07/09/2008
אני בהריון והרופא רשם לי כדורי אקטיפרין, הבנתי שהברזל נספג יותר טוב אם לוקחים גם ויטמין C יחד איתו לכן החלטתי להוסיף גם אותו. בנוסף אני אמורה לקחת גם ויטמינים להריון פרנאטאל, בגלל שהיה לי קשה למצא זמן במשך היום שבו אני גם על קיבה ריקה וגם לא אכלתי מוצרי חלב במשך שעה (ולא בשעה שלאחר מכן) אני לוקחת את כל הכדורים לפני השינה משהו כמו רבע שעה לפני השינה, השאלות שלי הם: 1.האם היעילות של ספיגת הברזל יורדת אם אני גם מוסיפה לזה באותו הזמן את הפרנאטאל? 2. האם זה בסדר לקחת את הברזל על קיבה ריקה? בהנחה שאני הולכת לישון ולא אמורה להרגיש אי נוחות בזמן השינה 3. האם זה בעייתי לשכב במיטה רבע שעה אחרי לקיחת הכדורים? האם יכול להגרם לי איזה שהוא נזק מכך? 4. האם עדיף בשביל לספוג את הויטמינים של הפרנאטאל לקחת אותם בשעה אחרת של היום, והאם גם איתם צריך להזהר מ- תה,קפה, ומוצרי חלב? סליחה על השאלות הרבות, אשמח מאוד לתגובה ותודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
בועז שוורץ21/09/2008שלום
הברזל העדים ביותר והספיג ביותר נקרא:פלורדיקס הוא מגיע בנוזל ביחד עם ויטמין C ולא מעורר תופעות לוואי, דבר שמאוד נפוץ בקרב תוספי הברזל הקונבנציונאליים.
כן ברזל יש להרחיק ממוצרי חלב זמן של שעתיים.
פרנטל אין בעיה לקחת השאלה של איזה חברה : עדיפות על GNC או סולגאר.
אין בעיה בשכיבה לאחר נטילת המוצרים.
מבחינת לקיחה יש לפצל את נטילת הפרנטל ואת נטילת הברזל מכוון שהגוף מוגבל ביכולת הספיגה בכל לקיחה.
כל טוב
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)