פריטין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריטין
    דקלה
    08/10/2008

שלום בשנים האחרונות רמת הפריטין בגופי נמוכה מאד ( ב-2007 הרמה הייתה 7.5, ובאוגוסט השנה הרמה הייתה 18). כל שאר המדדים היו תקינים. יש לי 2 שאלות: 1. האם רמה נמוכה כזו של פריטין יכולה להיות הסיבה לנשירת השיער המאסיבית שיש לי? 2. רופא המשפחה המליץ לי לקחת 3 כדורים של ferrifol ליום (בכל כדור 100 מ"ג). האם ניתן לקחת במקום זה תוספי תזונה של ברזל של חברת סולגאר באותו מינון?? (על הקופסא של זה כתוב לקחת כדור אחד ביום, כאשר כל כדור מכיל 25 מ"ג). תודה דקלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריטין

הוספת תגובה

• תשובה

בועז שוורץ
    15/10/2008

שלום
    לגבי השאלה הראשונה: רמת פריטין נמוכה בהחלט יכולה להיות אחת הסיבות לנשירת שיער, עייפות, סחרחורות, ירידה בזכרון ועוד, לכן יש להסדיר העניין - תשובה איך בהמשך
    לגבי השאלה השנייה, לא חייב לקחת תוסף ברזל קונבנציונלי שיוצר אצל 30% מהאוכלוסיה תופעות של עצירות, אני ממליץ מנסיוני על "פלורדיקס" תוסף נוזלי המבוסס על פירות אורגנים וצמחי מרפא- נטול תופעות לוואי ועושה את העבודה בארץ למעלה מ-20 שנה , אפשר לרכוש אותו בכל בית טבע, פארם או בית מרקחת.
    למצב שאת מתארת את זקוקה לפחות לחודש וחצי הראשונים כמות של 10 מ"ל פעמיים ביום ואחר מכן לרדת לפעם אחת ביום. לא להפסיק לפני מחזור של 3 חודשים.
    בהצלחה, כל טוב
    בועז שוורץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו