מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מומלץ לצרוך מולטי ויטמין?אסנת21/10/2008
שלום רב, אני בת 19, בריאה באופן כללי חוץ מנשירת השיער שמטרידה אותי. מבדיקות דם שעשיתי לפני כ4 חודשים התברר שרמת הברזל בגוף שלי מאד נמוכה (הרופא אף הקצין ואמר שמחסני הברזל שלי ריקים), התחלתי לקחת כדורי ברזל עם מרשם רופא למשך 3 חודשים ואני אמורה לעשות בדיקת דם על מנת לבדוק שהכל תקין ( כרגע אני לא יודעת אם הענין הסתדר) הרופא אמר שהנשירה אולי נובעת ממחסור בברזל אבל על אף שנטלתי כדורי ברזל למשך 3 חודשים מצב שיערי לא השתפר. נטלתי בעבר גם תוסף מזון ייעודי לטיפול בנשירת שיער אבל לאחר שראיתי שאין שיפור הפסקתי. שיערי באופן כללי נראה מאד לא בריא- הקרקפת שלי שומנית (מדי פעם יוצאים לי פצעונים) והשיער עצמו שביר יבש מאד ודק. כרגע התייאשתי מכל הכדורים או הטיפולים למיניהם ועכשיו אני נוטלת מולטי ויטמין של GNC - ultra mega (כבר שלושה שבועות) רק לצורך תחזוקה שוטפת כי אני בצבא וקשה לי שמור על תזונה מאוזנת. השאלה שלי היא כזאת- האם מומלץ ליטול מולטי ויטמין? וממאמרים שקראתי הבנתי שויטמין A בכמות גדולה מדי עלול לגרום נזק על האריזה ראיתי שרשום 5000 יח' (מה זה אומר?)-150% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין A באופן כללי- מה המלצותייך לגבי מולטי ויטמין? האם זה בסדר לצרוך כאשר קשה לשמור על תזונה מאוזנת? (בצבא לדוגמא) ומה ניתן לעשות לגבי שיערי שנראה מאד מאד לא בריא מה יכול להיות שחסר לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער ומולטי ויטמין
איציק ברדה22/10/2008שלום לך
נשירת שיער לרוב יכולה להיות כתוצאה מחוסר ברזל לכן יש סיכוי רב שזה הגורם לנשירה,כמו כן על מנת שהברזל יספג טוב הוא צריך ויטמינים ומינרלים נוספים כך שחשוב מאד להוסיף את המולטי ויטמין שאת צורכת.
מלבד זאת במולטי ויטמין ישנם עוד ויטמינים ומינרלים החשובים להשלמה תזונתית יומית הכמויות בויטמינים הם אופטימאלים ולכן הם אפקטיבים, כמו כן האולטרה מגה של GNC הוא בשחרור איטי כך שגופך מקבל את הויטמינים באיטיות וסופג אותם טוב יותר מכל מולטי ויטמין אחר.
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה..רק עוד שאלה קטנה
אסנת22/10/2008אין לי מה לחשוש מעודף ויטמינים? אני יכולה ליטול את המולטי ויטמין באופן שוטף ויומיומי? ואני אשתדל כמה שיותר מהר לברר האם עניין הברזל הסתדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
בועז שוורץ22/10/2008שלום
לרוב אין בעיה עם מולטי ויטמין האו מתוכנן ללקיחה יומיומית.
לגבי משק הברזל הייתי ממליץ על פלורדיקס - תוסף ברזל נוזלי עשיר בויטמיני B ו C שעוזרים לספיגה והכי חשוב אינו יוצר עצירות.
כל טוב
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.png)