מחסור בויטמין B12

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחסור בויטמין B12
    נוית ישראלי
    30/12/2008

שלום, אני בת 30 ואני צמחונית מזה 7 שנים. לאחרונה נמצא כי ויטמין B12 שבגופי נמוך מאוד ואנימקבלת זריקות וכדורים. אני מנסה למצוא מזון עשיר בויטמין זה ואיני מוצאת. תוכלי לעזור לי? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחסור בויטמין B12

הוספת תגובה

• ויטמין B12 לצמחונים

איציק ברדה
    01/01/2009

שלום לך
    ויטמין B12 נמנה עם קבוצת ויטמינים מקומפלקס B. הויטמין מכיל קובלט ונודע גם בשם קובלאמין. הוא מיוצר ע"י חיידקים, ולכן מצוי מלבד בבשר, גם בביצים חלב ומוצריו כיוון שבעלי-החיים אוכלים מזון לא סטרילי העשיר בחיידקים. מזון מעושר בויטמין B12 מתוסף בויטמין שיוצר ע"י אותם חיידקים בדיוק, וזמינותו לגוף טובה לא פחות מזו שבמזון מהחי.
    הכוונה היא לכך שדגני בוקר שרשום עליהם B12 הם מעושרים בB12 מאותו מקור של הזריקות והכדורים אותם את צורכת.
    תוכלי למצוא B12 במוצרי חלב ובביצים.במידה ואת לא אוכלת מוצרים אלו חשוב להמשיך ולקבל את הB12 כתוסף וזאת על מנת למנוע את תופעות הלואי הנמנות עם חוסר בויטמין זה כגון : עיפות חולשה נשירת שיער וכו.

בברכה

איציק ברדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו