ברזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל
    דנה
    12/08/2007

שלום,
    אני בת 25 צמחונית מזה מספר שנים, בבדיקת הדם האחרונה שלי התגלה כי אני סובלת מאנמיה חמורה (9.9), הרופאה נתנה לי כדור אקטיפירין פעמיים ביום עם רווחים של שעתיים מכל כדור ממוצרי חלב.
    כיוון שאני צמחונית ותזונתי מתבססת הרבה על מוצרי חלב זה יוצר לי בעייה והבנתי שאסור לקחת 2 ביחד כי הם נספגים לאט בגוף.
    האם יש המלצה אחרת לכדור חזק יותר שיספיק במקום שני הכדורים האלה רק פעם אחת ביום?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברזל

הוספת תגובה

• תוספת ברזל

בועז שוורץ
    12/08/2007

דנה שלום
    האמת שאת מקבלת ברזל בכמות גבוהה הבעיה היא ששליש מהאוכלוסיה מפתח תופעות לוואי שבדרך כלל כוללות עצירות או כאבי בטן. במצב כזה מומלץ לצרוך תוסף ברזל אורגני עשיר בויטמיני B+ C התומכים בספיגה. המוצר נקרא פלורדיקס של חברת גרמזה. מכוון שכמות הברזל שם קטנה אך ספיגה מאוד הבעייתיות לא ממש קיימת .
    חשוב לזכור כי הגוף מוגבל לכמות ברזל שהגוף מסוגל לספוג בלקיחה אחת לכן יש לשלול את החיפוש של ברזל במינון גבוה יותר
    כל טוב
    בועז שוורץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו