סידן ומוצרי חלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סידן ומוצרי חלב
    אסתי ויסמן
    19/05/2009

אני בת 49, לוקחת כדורי סידן על בסיס יומי, ונאמר לי לא לקחת בסמיכות לצריכת מוצרי חלב.
    שאלתי: ידוע שבחלב יש סידן ותמיד אומרים שהחלב ומוצריו הם מקור לסידן. איך אפשר להסביר את העובדה שהסידן שבחלב נספג וסידן ממקור אחר לא נספג בסביבת חלב ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סידן ומוצרי חלב

הוספת תגובה

• ספיגת סידן

דיאטנית קליני
    20/05/2009

שלום לך
    הסיבה שמנחים לא לקחת תוסף סידן ליד מוצרי חלב היא שיש כמות מקסימאלית של סידן שהגוף שלנו יכול לספוג. אם צורכים יחד גם מוצר חלב וגם תוסף זוהי כמות מאוד גדולה של סידן יחד ואז לא הכל נספג. זו גם הסיבה שבד"כ מחלקים את התוסף למנות.

בקשר לספיגה-
    סידן ממוצרי חלב נספג טוב יותר מכיוון שיש בחלב מרכיבים שעוזרים לו להספג כמו לקטוז כמו חלבון וכמו פפטידי חלב .
    זה לא אומר שסידן מתוספים לא נספג . הוא נספג אך פחות טוב

מקוה שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

בועז שוורץ
    20/05/2009

סידן בטבליות איכותי כמו -סידן ציטראט או גלוקונאט או מלאט , נספג טוב יותר מסידן של חלב (סידן קרבונט, שלא לדבר על כמות זרחן בלתי מבוטלת ש"עוזרת" לסידן לצאת מהגוף)
    הסיבה לאי שילובם ביחד הינה יכולת מוגבלת של הגוף לספוג סידן בלקיחה אחת.
    בשונה מדברי הדיאטנית שאנני מסכים איתם, סידן לכרוב או כרובית למשל זמין לגוף ברמות גבוהות ובצורה איכותית הרבה יותר ממוצרי חלב.
    בכלל מוצרי חלב אינם טאבו ויש מחלוקת בלתי מבוטלת האם הם בריאים או שמה לא.
    אני מפנה אותך לספר: "אל תיגע האתינים שלי" שיוצא כנגד צריכת מוצרי חלב.
    כל טוב
    בועז שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו