קשב וזיכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשב וזיכרון
    הדס
    28/06/2009

שלום רב,
    אני בת 30 ואובחנתי כבעלת add. הראטאלין לא היה לי טוב ולכן החלטתי לפנות לתוספי תזונה.
    אני מתעתדת להתחיל ללמוד לתואר שני באוקטובר, מה שמאוד מלחיץ אותי מכיוון שלבעיות אלו יש השפעה ישירה אצלי על הזיכרון, ואני רוצה "להגיע מוכנה" לקראת הלימודים.

הייתי בחנות טבע ומה שמכרו לי הוא : קור ולול קיד ( היא אמרה שקיד מתאים לקשב וריכוז), ואצה כחולה ירוקה וכן אומגה 3.. מתיש אבל אני מוכנה לעשות הרבה בכדי שזה יצליח. עוד לא ניסיתי את המרקחת הזו, ורציתי לדעת אך לשלב אותה. ובנוסף: ראיתי המלצה בטלויזיה וקראתי מעט עליה על תוסף בשם רימיינד (פוספוטידיל סרין עם תוסף אומגה 3) שעליו נאמר שהוא מסייע רבות לשיפור הזיכרון.

ולשאלתי:) האם השילוב הראשון הוא "נכון", ומה לגבי הרימיינד, הוא מהווה תחליף להם או שהוא יכול להוות תחליף לאומגה 3 ואז להצטרף לחבורה.

אודה מאוד על תשובה מפורטת.
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשב וזיכרון

הוספת תגובה

• אפשר לקבל תשובה..?

הדס
    05/07/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב וריכוז

איציק ברדה
    07/07/2009

שלום לך
    התוסף היעיל לבעיות קשב וריכוז הוא אומגה 3 לתוסף זה ניתן להוסיף עוד תוספים במידת הצורך כמו פוספוסדיל סרין המסייע לחידוד הזיכרון,או אצה כחולה ירוקה המשמשת כמולטי ויטמין במידה וחסר בתזונה ויטמינים.או צמח הגינקו ועוד....
    לפנייך מחקר שנעשה על ילדים ואומגה 3.
    מחקר שנערך בבית החולים הרווארד מסצ'וסס Harvard's Massachusetts General Hospital , מחזק מחקרים קודמים שבהם ראו את הקשר הישיר בין צריכת אומגה 3 בריכוז גבוה של EPA לשיפור יכולות והתנהגות אצל ילדים עם בעיות הפרעת קשב וריכוז, היפראקטיביות, הפרעה דו קוטבית ובעיות חינוכיות והתנהגותיות אחרות אצל ילדים.
    במחקר שנערך על ידי ד"ר ג'אנט ווזניאק מבית החולים הרווארד מסצ'וסס נבדק תוסף אומגה 3 עם EPA גבוה (נבחן תוסף ששמו "אומגה ברייט",אומגה 3 בריכוז EPA גבוה) ליעילות ובטיחות על 20 ילדים עם בעיה דו קוטבית בגילאים 6-17 במשך 8 שבועות.
    כ- 50% מהמשתתפים בניסוי הראו הפחתה של 30% מהסימפטומים ללא תופעות לוואי.
    מחקר זה מתווסף למחקר שהתפרסם מאוניברסיטת אוקספורד ב-2005 והראה שתוסף של אומגה 3 בילדים עם ADHD משפר מיומנות למידה.
    חומצות שומן אומגה 3 EPA ו DHA
    בשלבים המוקדמים של החיים דרושה כמות גדולה של חומצת DHA , כיוון שהיא מסייעת לגדילה של המוח ומערכת העצבים. מסיבה זו לתינוקות קטנים או נשים הרות מתאימה תוספת אומגה 3 עם ריכוז גבוה של DHA .
    עם זאת מחקרים אחרונים הבהירו כי חומצת EPA אפקטיבית יותר בהפחתת בעיות הקשורות להפרעת קשב וריכוז והפרעות למידה.
    כנראה שהסיבה לכך היא כי חומצת ה- EPA משחקת תפקיד חשוב יותר בתפקוד המוח, וככל הנראה גם מערכת רכיבים אחרים אשר חיוניים לתהליכים תקינים של תקשורת בין תאים.
    אני ממליץ לך להתיעץ עם איש מקצוע במידה ואת לא מעוניינת תתחילי להשתמש באומגה 3 ורק לאחר מכן להוסיף תוספים נוספים לפי הצורך.
    בברכה

איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

הדס
    12/07/2009

שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

הדס
    12/07/2009

שלום

ראשית תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה..

הדר
    12/07/2009

שלום

ראשית תודה על התשובה.

רציתי לשאול האם ידוע לך משהו על הקול ולול?

מה זה dha וepa גבוהים? וכמה לקחת ביום?

אם אני אקח את הפוספוסדיל סרין עם האצה כחולה ירוקה והאומגה זה כבר יותר מידי?

אני פשוט מאוד רוצה לעזור לעצמי, אבל אין לי צורך סמוי להאביס תוספות בלי סוף, מאידך , אם זה

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו