מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עם מי אפשר להתייעץ לגבי תוסף מזוןיוסי01/08/2009
היי,
רציתי לשאול במי אפשר להיוועץ ברמה מקצועית לגבי תוספי מזון מסוימים אם הם בטוחים לי אישית לשימוש, והאם כדאי לי לקחת אותם.
האם אפשר להתייעץ ברופא ? הוא יתייחס אליי ברצינות ? או שהוא יגיד לי לא צריך אם אין בעיה וזהו..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ בויטמינים
איציק ברדה03/08/2009שלום לך
היום ישנם הרבה רופאים הפתוחים לנושא השלמות תזונה ואתה יכול להיוועץ איתם ,אתה יכול לגשת גם לנטרופתים מוסמכים היכולים לסייע לך.
בכל אופן הייתי ממליץ לך לערוך בדיקות רפואיות ליפני הגישה למטפל/רופא.
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה איציק, שאלה..
יוסי04/08/2009אם אפשר להתייעץ איתך לגבי נטילת L-ARGININE 500mg
אני אדם בריא בכל המובנים (עשיתי בדיקות) פרט לכך שיש לי בילורבין קצת גבוה (בכבד), ומתח/לחץ נפשי קצת ביום יום.
האם ישנם איזשהם הסתייגויות מליטול את התוסף תזונה הנ"ל ?
מישהו אמר לי שזה יכול לסרטן, וצריך לקחת עם זה נוגדי חימצון כמו Q10 (אני רק מצטט, אין לי מושג מה זה אומר)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אתה אומר על השילוב הבא:
יוסי04/08/2009l-arginine 500mg
l--Ornithine 250mg
l-lysine
complex vitamin B and C
zinc 50 mg
האם זה שילוב טוב?
האם הכמויות נכונות ? כמה LYSINE מומלץ, הבנתי שצריך להיות יחס מסוים בין הכמות של ה LYSINE לבין ה ARGININE, כי הם מתחרים ..
האם אני צריך לעשות בדיקות מסוימות לפני התחלת שימוש בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אתה אומר על השילוב הבא:
יוסי04/08/2009l-arginine 500mg
l--Ornithine 250mg
l-lysine
complex vitamin B and C
zinc 50 mg
האם זה שילוב טוב?
האם הכמויות נכונות ? כמה LYSINE מומלץ, הבנתי שצריך להיות יחס מסוים בין הכמות של ה LYSINE לבין ה ARGININE, כי הם מתחרים ..
האם אני צריך לעשות בדיקות מסוימות לפני התחלת שימוש בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל- ארגינין
איציק ברדה05/08/2009שלום לך
ארגנין (L-arginine) הוא חומצת אמינו הנמצאת בכל צורות החיים. הוא מסווג כחומצת אמינו חיונית למחצה. זה אומר שתחת תנאים רגילים הגוף מסוגל לייצר מספיק ארגנין למרות זאת, ישנם מקרים שבהם הגוף לא מסוגל לייצר בכמות מספקת.
כאשר ישנם תנאי לחץ - סטרס דרישת ה- ארגנין עולה, כגון: טראומה (גם בעקבות ניתוח), אלח – זיהום, פצעים וכיבים על רקע של סכרת וכוויות. תחת תנאים אלו, ארגנין נהפך להכרחי וזה מאוד חשוב לספק לגוף תוספת של חומצות אמינו, כדי לענות לדרישות הפיזיולוגיות הגדלות.
לשאלתך אלו הם אזהרות תופעות לוואי ושמוש עם תרופות ו ל ארגינין:
לא מתאים לנשים בהריון - בגלל חוסר במחקר ארוך טווח על בטיחות התוסף, ובגלל האפשרות של הגברת ייצור הורמון הגדילה, נשים בהיריון
ונשים מניקות צריכות להימנע מליטול תוספי L-arginine.
לא מתאים לחולי כליות וכבד. - אלו עם אי ספיקה של הכליות, מטופלי דיאליזה או כאשר ישנה ירידה בתפקודי הכבד, כדאי להיות זהירים בשימוש ב L-arginine.
לא מתאים בזמן התקף של וירוס ההרפס - ארגינין L-arginine נמצא בחלבונים של וירוס ההרפס. למרות שלא קיימת סבירות גבוה לכך שלאלו עם היסטוריה רפואית של הרפס תהיה הישנות, אם הם ישתמשו בארגינין, הם צריכים להיות מודעים לאפשרות הזו. לכן במקביל לארגינין, לשם מניעת הסיכון להתפרצות מחודשת, להוסיף את החומצה האמינית ליזין הבולמת את וירוס ההרפס.
לא מתאים בדלקת מפרקים - זהירות במינון במצב של דלקת מפרקים. כי עודף NO עלול להגביר את הדלקת.
תגובות עם תרופות
ציקלוספרין – ?yclosporine - L-arginine ארגינין יכול לפגוע בהשפעה ה-antinaturetic של ?yclosporine.
איבופרופן - Ibuprofen (אנטי דלקתי) - ארגינין יכול לשפר את הספיגה של ibuprofen אם נלקחים בו זמנית.
ניטרטים אורגניים Organic nitrates- ארגינין יכול תיאורטית להגביר את עוצמתם אם נלקחים בו זמנית.
Sildenafil citrate - תיאורטית, תוספי L-arginine יכולים לגביר את עוצמתה אם נלקחים בו זמנית.
תגובות עם צמחי מרפא - Yohimbe – אם נלקח יחד עם ארגינין L-arginine יכול להגביר את ההשפעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספים ורופא
עופר04/08/2009שלום, אני עוד לא פגשתי רופא המתמצא בתוספי תזונה. ומאחר שגם אין תחום מומחיות של רפואה תזונתית, איך והיכן ניתן לאתר רופאים כאלה? אני מעוניין באיזור השרון (נתניה והסביבה). אודה על המידע המבוקש. בברכה, עופר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופאים המתמחים בתוספי תזונה
איציק ברדה05/08/2009שלום לך
באזורך אתה יכול ליצור קשר עם :
ד"ר דן קרת - ד"ר דן קרת סיים בהצטיינות בית ספר לרפואה שליד הטכניון בחיפה ודוקטור לרפואה נטורופתית מאוניברסיטת בסטיר בארה"ב, עובד בשירותי רפואה משלימה במרכז רפואי אסף הרופא, מרכז המגמה לנטורופתיה בבית ספר לרפואה משלימה במדיקולג', מנחה מ- 1994 קבוצות תמיכה למבריאי לב לפי שיטתו של דוקטור דין אורניש.
ד"ר גדעון עירון -ד"ר עירון גדעון רופא פנימי נאטורופט והומאופת
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.png)