מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםלירון30/08/2009
קודם כל שלום לכם המומחים - בועז שוורץ ואיציק ברדה ,שמי לירון ואני בן 15.
קראתי מכמה מקורות אמינים באינטרנט על תוספי תזונה שיעילים מאוד למתאמנים ובפרט.
ביניהם:
אומגה 3,
מולטי ויטמין,
קריאטין,
ול-ארג'נין,
וקפאין.
אני יסביר - קראתי על כל אחד מן התוספים בצורה מקיפה מכמה מקורות והבנתי שכולם יעילים עד מאוד,הבנתי שהאומגה 3 יעיל בהמון דברים שאני לא ינמק אליהם בשביל לקצר בהודעה,אבל בין היתר טוב ללב,לזכרון,לשיפור מצבי הרוח וכו',
מולטי ויטמין,מקור הויטמנים היומי שלי דליל מאוד אני אוכל 1-2 פירות בשבוע מהסיבה שאני פשוט לא אוהב!והבנתי שמסחור בויטמנים ומינרלים לא בריא לילדים בגיל ההתבגרות ולמתאמנים.
קריאטין קראתי גם - רק דברים טובים,עוזר בעליה במאסה,שיפור בכוח,התאששות,ולא מצאתי תופעות לוואי מלבד כך שהוא סופך נוזלים[שזה בכלל לא נורא]וכמובן אין תופעות לוואי במידה ושותים הרבה מים,ואני אחד ששותה 4-5 ליטר ביום.
ל-ארג'נין אני מתכון לקחת לפני האימון,הבנתי שהוא נותן "פאמפ" באימון ולאחריו,שהוא משחרר הורמון גדילה,אינסולין,ומומלץ..
וקפאין פשוט לתת עירנות לפני אימון כי אני הרבה פעמים חל בסימני עייפות קלים באימון.
אחי הגדול גר בארה"ב וכשבדקתי את המחירים של התוספים האלו בארץ נדהמתי מהמחירים הגבוהיים,לעומת זאת שם - המחיר זולים מאוד ביחס לארץ,כלומר קריאטין של קילו שבארץ עולה 300 ש"ח שם עולה 75,בכל מקרה לגבי המולטי ויטמין,הינה הערכים התזונתיים שלו,
יש בצד למטה,אך יש לשים לב שהערכים הם ל3 טבליות,ואני מתכוון לקחת טבליה אחת ביום בכדי לא להגיע לעודף ויטמינים.
האומגה 3 נקי לגמרי ,טהור,180~120,הקפאין גם נקי,קריאטין מונהידרייט נקי,מגיע באבקה,הארגנין בטבליות אבל נקי לגמרי,
בכל מקרה אחי הזמין את התוספים ואמר לאמי שאחד מן התוספים משלשל,אח"כ עשיתי חיפוש של תופעות לוואי על כל התוספים ולא מצאתי כלום,להיפך מצאתי שכולם יעילים!אני חוזר שוב כל התוספים נקיים לגמרי,הקריאטין קפאין אומגה 3 ארגנין..בלי שום תוספות..המולטי ויטמין ללא ברזל.
האם יש חשש כל שהוא באמת לשלשולים מאחד מן התוספים?אני רק מוודא!
עוד שאלה - לגבי קפאין,זה מגיע ביחידות של 200 מ"ג,עם אקח יחידה אחת ביום של לפני אימון זה לא מסוכן נכון?וכמובן במקביל אני אמנע מקפאין ממקורות אחרים כמו קולה,שוקולד,משקאות אנרגיה וכו'..
לגבי המולטי ויטמין - האם הערכים שלו תקינים?כי הומלץ לי עליו.
בכל מקרה השאלה הכי גדולה שלי כאן היא לגבי השלשולים אני גם מתכוון לשלוח לו את הפוסט הזה כהוכחה.
והכי חשוב,המון המון תודה!אני מצטער על ה"חפירה",מקווה שתענו לי בימים הקרובים זה קצת דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להוסיף
לירון30/08/2009מצטער על ה"דאבל" אבל אני רוצה להוסיף שאני מתכוון לקחת 4-5 ג' קריאטין ביום ללא שום העמסות,אומגה 3 עדיין לא החלטתי אבל 2-4 ביום,המולטי ויטמין כפי שאמרתי 1,הקפאין טבליה אחת לפני אימון 200 מ"ג,הארג'נין 0.5-1 ג',כל טבליה 500 מ"ג ,בהתחלה אני אנסה 500 ועם אני לא רואה שזה "עובד עלי"אני יעלה ל1,בעיקרון הבנתי שבכדי שאני ירגיש משהו אני צריך לקחת 1.5-2 אבל אני מתחיל מכמות נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספורט
איציק ברדה31/08/2009שלום לך
מכיוון שאתה בן 15 אני ממליץ לך להיועץ עם תזונאי באופן אישי שמכיר אותך בדיקות הדם שלך וסוג הפעילות שאתה עושה ליפני לקיחה של תוספי התזונה.
כמות הקופאין גבוהה לגילך - לדעתי.
לגבי המשלשלים כפי שידוע לי אין תופעה מוגדרת וידועה לגבי התוספים שרשמת .
יתכן ואם אתה לוקח תוספים אלו עם מוצרי חלב או חלבון ויש לך רגישות למוצרי חלב תתכן רגישות היכולה להתבטא בשלשול.
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיציק,
לירון31/08/2009אבל מצאתי שכולם חיוניים,אני לא מבין אזה סיבה יש לא ליטול את התוספים?לגבי הקפאין אתה ממליץ להימנע עם כך?,מאיזו סיבה אתה שולל את האפשרות שאני אקח אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי תזונה
איציק ברדה01/09/2009שלום לך
לגבי הקופאין הגוף יכול להתמכר לתוסף זה ובשל גילך הצעיר לא הייתי ממליץ.
שאר התוספים בלקיחה מבוקרת לא אמורה להיות בעיה.
בברכה
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן,הכל במידה.
לירון01/09/2009הכל במידה.
לגבי הארג'נין ,בשביל לתת את הפאמפ הרצוי בשעת האימון ואת האפקט שבוא של הפרשת ההורמון גדילה,וכו',לילד במשקל שלי האם 500 מ"ג לפני האימון יספיקו?אני שוקל 48-49.
ולגבי האומגה 3,כמה קמוסות אני צריך לקחת עם אני לא אוכל דגים בתפריט?איזה שיטה יש למנוע את הגרפעסים בטעם של דגים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)