שאלה בקשר תוסף מזון לקטוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר תוסף מזון לקטוז
    נוי
    25/12/2009

אני בת 16 וחצי וקראתי שיכול להיות שבגלל שאני רגישה ללקטוז יש לי אקנה
    רציתי לשאול אם יש קשר בין הדברים ?
    אם אני צריכה תוסף מזון ללקטוז ואם זה יעזור לי אם האקנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר תוסף מזון לקטוז

הוספת תגובה

• חלב והורמונים

איציק ברדה
    27/12/2009

שלום לך
    הקשר בין מוצרי חלב וקנה נובע מצריכה של מוצרי חלב הרבויים בהורמונים ועל כך נעשו שני מחקרים
    :מחקרים חדשים מאשרים: יש קשר בין חלב לאקנה
    שני מחקרים גדולים שביצעו לאחרונה ארגון הבריאות העולמי ואונר"א מצאו שצריכת חלב ומוצריו מעודדת ומחריפה התפרצות של אקנה, מחלת העור הידועה יותר בשם 'פצעי בגרות' • הסיבה: החלב של ימינו רווי הורמונים, שמשפיעים על עורו של הצרכן בעל הנטייה לאקנה
    במחקר ראשון מסוגו שביצע ארגון הבריאות העולמי השתתפו 112 אלף נשים, אחיות במקצוען, בגילאים 25-42, שהתבקשו לתאר את הרגלי צריכת החלב שלהן בהיותן תלמידות תיכון ואת חומרת האקנה ממנה סבלו באותן שנים.
    מעיבוד הנתונים הסתמן בבירור קשר בין אקנה והחמרתה לבין צריכת מוצרי חלב. במחקר שני, שתמך במחקר הראשון, בדקו חוקרי ארגון אונר"א 40 אלף נערות אפריקאיות – וגם כאן הסתמן מהממצאים קשר ברור בין צריכת חלב להגברת האקנה.
    לדעת מומחי בית הספר לבריאות הציבור של אוניברסיטת הרווארד הסיבה להחמרת אקנה בעקבות צריכת חלב טמונה בחלב ה'מועשר' בהורמונים שאנחנו שותים, שמקורו בעיקר בפרות הרות.
    שלהן ספוג יותר בהורמונים.
    כך שאם את נמנעת ממוצרי חלב בעקבות הרגישות לחלב אז אין לך צורך בלקטז אך עם את צורכת מוצרי חלב יתכן וזה הגורם לאקנה.
    לכן מומלץ למי שסובל מאקנה להפחית את מוצרי החלב ללא קשר לרגישות ללקטוז.

בברכה

איציק ברדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו