דחוףף - ויטמין P

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוףף - ויטמין P
    שלי
    30/01/2010

אני מועניינת לדעת מה הצריכה היומית המומלצת של ויטמין P חיפשתי באינטרנט בכל מני אתרים ולא מצאתי , אודה אם תענה לי מהר :] , תודה מראש , שלי (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוףף - ויטמין P

הוספת תגובה

• ויטמין P ביופלבנואידים

איציק ברדה
    31/01/2010

שלום לך
    הביופלבונואידים התגלו ב 1936 על יד המדען ההונגרי ד"ר אלברט סינט ג'יורג'י, בפרי הדר. השם הראשון שהוא נתן להם היה ויטמין P שבא מהאות הראשונה של Permeability factor, עקב תפקידם בשיפור תפקוד התאים בדפנות כלי הדם. דרך דפנות הנימים מתבצע המעבר של חמצן, דו תחמוצת הפחמן, מרכיבי התזונה והפסולת שנוצרת מחילוף החומרים. הנימים מקשרים בין העורקים לורידים ודרכם יגיעו החמצן והמזון לאיברים השונים ולרקמות ויצאו דו תחמוצת הפחמן וחומרי הפסולת. בהמשך הסתבר שהקבוצה מכילה מספר רב של חומרים שאינם ויטמינים.
    לגבי המינון לא נקבע מינון מינימלי או מקסימאלי בסוג ויטמין זה כמו בויטמינים אחרים אך אם זאת ההמלצה היומית היא 500 מ"ג ביום לצורך מניעה ושימוש יום יומי.
    בברכה
    איציק ברדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו