מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחסור בויטמין D וויטמין B12תהילה02/02/2010
שלום,
אני צמחונית מזה עשרים שנים. לא אוכלת גם דגים.
בעבר קיבלתי זריקות עקב מחסור בויטמין B12 .
(זריקות כואבות נורא)
ילדתי לפני חצי שנה. אני מניקה באופן מלא את הקטנה ובתקופה האחרונה לא הרגשתי טוב.
בעיקבות חולשה מרובה, סחרחורות, עייפות וחוסר ריכוז בזמן האחרון עברתי בדיקות .
יש לי מחסור בויטמין B12 ערך של 150.
ומחסור בויטמין D7 ערך של 5.
הרופא התקשר היום וביקש שאגיע עליו ביום א' .
רציתי לשאול האם יש תרופות של ויטמין B12 ( למעט אלו שמאחורי הלשון שלא הביאו בפעם הקודמת לשינוי ולכן בסוף קיבלתי זריקות) כדי שלא אקבל שוב את הזריקות?
לגבי ויטמין D יש כדורים או רק בטיפות כמו שאני נותנת לתינוקת שלי.
שאלה אחרונה... האם יש צורך בבדיקות דם נוספות לאיתור מחסור בויטמינים /מינירלים נוספים?
אם כן, איזה ויטמינים כדאי לבדוק?
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
בועז שוורץ04/02/2010B12 תת לשוני בדר"כ משיג תוצאות טובות מאוד תוך תקופה של מס' שבועות
צורת לקיחה: 1 טבלית מתחת ללשון במשך חודשיים ולאחר מכן 2 בשבוע
ויטמין ממליץ לך לצרוך כמות של בין 1200-2000 יח/ ביום לפחות לחודשיים ולאחר מכן להוריד מינון ל800 לערך
לאור מה שדיווחת לאחר הלידה, הייתי ממליץ לבדיקת כל המדדים הרלוונטים של משק הברזל - כולל מחסני הברזל - פריטין, רמת הברזל בדם והטרנספרין.
כל טוב
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)