תזונה ותוספי תזונה ל-ADHD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה ותוספי תזונה ל-ADHD
    שי
    20/04/2010

שלום, יש הרבה תוספי תזונה להפרעת קשב וריכוז.
    1-איך מטפל יודע להתאים מה שהכי יהיה טוב מבין כל האפשרויות ?
    פיקנוביל (משו כזה)
    אומגה 3
    פוספטידיל-כולין
    ג'נסנג'
    וכו'....

2-כמו כן, מה דעתך על התיאוריה כי רגישות לגלוטן וחלב הרבה פעמים גורמים להפרעת קשב,
    והאם יש לגישה זו מחקרים המוכיחים זאת ? (אני יודע שיש על צבעי מאכל וחומרים משמרים)?

3- האם יש מספיק מחקרים לגבי יעילות פוספטידיל-כולין בטיפול בהפרעה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה ותוספי תזונה ל-ADHD

הוספת תגובה

• ADHD

איציק ברדה
    21/04/2010

שלום לך
    כאשר אתה נפגש עם מטפל מעבר לנתונים האישיים ישנם גם נתונים אחרים שהוא לוקח בחשבון כגון הרגלי תזונה ,הרגלי שינה,פעילות גופנית,מצב בריאותי מחלות נוספות שימוש בתרופות ואבחונים אחרים כמו דופק ,גלגל העין, כפות רגליים ועוד.
    לכן ליפני שאתה משתמש באחד מתוספי התזונה מהרשימה שלך מומלץ להגיע
    ליעוץ אישי על מנת להתאים לך את התוספים שמתאימים לך.
    לגבי הערכות לגלוטן ומוצרי חלב ישנם הערכות סטטיסטיות של כ 35% בעיקר בילדים.נתונים אלה לקוחים מספרו של ד"ר גיי גורדון בלי רטלין
    בספרו ד"ר גורדון מדבר על שינויים בתזונה גלוטן מוצרי חלב וצבעי מאכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שי
    23/04/2010

תודה על התגובה.

האם הנתונים שנלקחים מהספר, מבוססים על מחקרים רציניים?

אני שוקל לנסות טיפול נטורופתי, אך מפחד לבזבז את כספי לשווא. אני בטוח שיהיה שיפור
    בריכוז - הגיוני כאשר אוכלים דגנים מלאים, מזון איכותי עשיר ברכיבים שטובים לתפקוד המוח, תוספים שעלולים לשפר ריכוז יהיה שיפור וזה עוד יותר קריטי שכל אלה יהיו ברמה מספקת למי שסובל מההפרעה - השאלה אם יהיה שינוי רציני מספיק, ושאני אוכל לשבת, ללמוד, להתמקד, לא להתפזר, ולטווח סביר כמו אצל רוב אנשים....
    חוץ מזה יש את התיאוריה לגבי רגישות למזון / צבעי מאכל - אך אני לא יודע כמה זה מבוסס...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADHD

איציק ברדה
    25/04/2010

שלום לך

גם אם המחקרים בספר רציניים ,נושא הטיפול מנסיוני הוא מאד אינבדואלי גם כאשר מדברים על תוספי מזון כמו צבעי מאכל או מוצרי חלב ישנם רמות שונות היכולות להשפיע בצורה שונה על כל אדם בצורה שונה ,אין משהוא גורף.
    לכן כדי להתחיל ולנסות ולראות כיצד הדבר משפיע.

בברכה ובהצלחה

איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו