מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות...שירה12/04/2007
דבר ראשון:
אני בת 19 וצימחונית כבר מגיל 6 באופן משונה אף פעם לא חסר לי ויטמין B12 ואפילו היתה תקופה שהוא היה באובר... (לא ברור איך זה, זה לא שאני דואגת להשלים את החסרים... להיפך... אני אוכלת זבל, ובקושי אוכלת... יש לכם מושג איך זה קרה??) בכל מקרה בבדיקת דם האחרונה שלי הויטמין צנח מ - 988 (כן כן... זאת לא טעות... בבדיקות קודמות היה לי גם 800, 700) ל- 336 !! הזמן שעבר בין שתי הבדיקות הוא שמונה חדשים.
אני לוקחת דיאנה - זה עלול לגרום להפחתת הויטמין? התחלתי לקחת לפני שנה ובדיקת הדם הגבוהה יצאה קצת לפני שהתחלתי עם הגלולות, הבדיקה השניה שהויטמין ירד בה - בערך שמונה חודשים אחרי שהתחלתי עם הגלולות... (רופאת הנשים שלי טוענת בתוקף שאין קשר, אבל בכל זאת אני שואלת כי שמעתי שמועות כאלה...)
אם לא מאיזה סיבה זה יכל לקרות? והאם יש חשש שהויטמין ימשיך וירד עד מצב של חוסר?
דבר שני:
(אני לוקחת ציפרלקס כבר שנה ולפני זה לקחתי כדור אחר בסגנון שנה וחצי בערך)
הפסיכיאטרית שלי טוענת שגלולות (אני לוקחת דיאנה ואנדרוקור) עלולות להפחית את רמת ויטמין B6 והיא טוענת שחוסר בו גורם לבלאגנים במצבי רוח, דכאונות חרדות...
לכן היא המליצה לי לקחת ויטמין B6 במקביל כדי למנע מהחמרה במצב כתוצאה מכך / לאזן את החוסר שאולי נוצר...
קניתי ויטמין B6 שכל כדור בו הוא 100 מ"ג.
בעיקרון כבר בערך חודשים שאני לוקחת ת'ויטמין (בתקופת נטילת הגלולות בלבד ולא בהפסקה)
שמעתי שלא טוב לקחת סתם ככה ויטמינים בלי לבדוק שבאמת צריכים אותם אז רציתי לעשות בדיקת דם לבדוק את רמת B6 שלי אבל הרופא אמר שזאת בדיקה יקרה ונדירה שעושים רק במקום אחד בארץ... אז אי אפשר...
אז התחלתי לקחת...
עכשיו אני רוצה לשאול כמה ויטמין מ"ג B6 אני יכולה לקחת ובאיזו תדירות זה בסדר? (אני לא רוצה להגיע למצב של עודף... שמעתי שעודף ב - B6 וב - B12 עלול להחמיר אקנה...)
100 מ"ג ל-21 יום בחודש זה יותר מידי? זה עלול להזיק לי?
תודה מראש וערב טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה תשובות
איציק ברדה16/04/2007שלום לך
מקור ויטמין B12 הוא לא רק מבשר ויטמין זה נמצא גם ב ביצים,מוצרי חלב ירקות וסויה.
חשיבות רבה היא לספיגה שלו בגוף והספיגה יכולה להשתנות עם הגיל יכול להיות שזה הגורם לשינוי בבדיקות הדם שלך.
ויטמיני B כן נשחקים בזמן נטילת גלולות למניעת הריון הדבר הוכך במספר מחקרים .
ויטמיני B מסיסים במים ואינם מצטברים בגוף לכן לא ניצפו תופעות של רעילות וביחוד לא במינון של 100 מ"ג.
ניתן היום להשיג את ויטמיני הB על בסיס אורז ולא שמרים לכן אנשים ששמרים יכולים לפתח אצלהם אקנה רצוי שהשתמשו בויטמיני B על בסיס אורז לא שמרים.
אני ממליץ להשתמש בB קומפלקס בשחרור איטי (T.R ) על מנת להגביר את הספיגה בגוף.
בברכה
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שירה16/04/2007הכדורים של B6 שיש לי הם של חברת "סולגאר" ומצויין שאין בהם שמרים.
לך ידוע על קשר בין חוסר בויטמין B6 לבין דכאון חרדות וכדו'?
לדעתך עדיף לקחת קומפלקס B? (הפסיכיאטרית המליצה לי או על קומפלקס או על B6 בנפרד)
ואם כן באיזה מינון?
ערב טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)