מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מס' שאלותדקלה19/05/2010
שלום,
1. אני בתחילת ההריון נוטלת מולטיויטמין לנשים הרות פרנטל של חברת סולגאר. הם ממליצים על נטילה של 3-4 כמוסות ביום. ראיתי שאחד המרכיבים במולטיויטמין הוא כולין. קראתי באינטרנט שמינון מקסימלי מומלץ של כולין הוא 3.5 מ"ג ביום למבוגר. במוצר שלהם יש 1 מ"ג כולין לכמוסה. אם אני צריכה לקחת 4 כמוסות אני כבר על 4 מ"ג כולין חוץ מהכולין שאני מקבלת מהמזון (אוכלת שקדים ופיסטוקים המכילים גם הם כולין). האם אין סכנה לרעילות או עודף ממינונים כאלה? מה עושים?
בנוסף, ראיתי שהמוצר מכיל גם טירוזין. למיטב ידיעתי טירוזין מעלה לחץ דם. נכון? לא כתוב מינון
2. האם מותר ליטול תוסף של Q10 בהריון? אני עושה ספורט וכן סובלת מדלקת חניכיים ומשתמשת בו כבר שנים. אם כן, אילו מינונים מותר? האם מדלל דם? (אני נוטלת קלקסאן ואומגה 3)
3. במידה ומתפתח לחץ דם גבוה בהריון/רעלת הריון (היה בהריון קודם) אילו תוספי תזונה או צמחי מרפא מומלצים ומותרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר תשובות
איציק ברדה20/05/2010שלום לך
ראשית את יכולה להשתמש ב2 כמוסות ולדאוג להוסיף ברזל עדין כך לא תגיעי למינונים גבוהים של כולין וטירוזין.
Q10 מותר בהריון לא מומלץ בשלושה חודשים ראשונים ובחודש האחרון ליפני הלידה כמו כן יש ליידע את הרופא המטפל שלך ולקבל ממנו אישור לכל תוספי התזונה שאת נוטלת בזמן הריון והנקה הדבר רשום על כל תוסף תזונה.
במידה ומתפתחת רעלת הריון או לחץ דם עליך להגיע למטפל / רופא לקבל יעוץ אישי ולא להסתמך על שמות של צמחים המורידים לחץ דם.
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.png)