מס' שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מס' שאלות
    דקלה
    19/05/2010

שלום,
    1. אני בתחילת ההריון נוטלת מולטיויטמין לנשים הרות פרנטל של חברת סולגאר. הם ממליצים על נטילה של 3-4 כמוסות ביום. ראיתי שאחד המרכיבים במולטיויטמין הוא כולין. קראתי באינטרנט שמינון מקסימלי מומלץ של כולין הוא 3.5 מ"ג ביום למבוגר. במוצר שלהם יש 1 מ"ג כולין לכמוסה. אם אני צריכה לקחת 4 כמוסות אני כבר על 4 מ"ג כולין חוץ מהכולין שאני מקבלת מהמזון (אוכלת שקדים ופיסטוקים המכילים גם הם כולין). האם אין סכנה לרעילות או עודף ממינונים כאלה? מה עושים?
    בנוסף, ראיתי שהמוצר מכיל גם טירוזין. למיטב ידיעתי טירוזין מעלה לחץ דם. נכון? לא כתוב מינון
    2. האם מותר ליטול תוסף של Q10 בהריון? אני עושה ספורט וכן סובלת מדלקת חניכיים ומשתמשת בו כבר שנים. אם כן, אילו מינונים מותר? האם מדלל דם? (אני נוטלת קלקסאן ואומגה 3)
    3. במידה ומתפתח לחץ דם גבוה בהריון/רעלת הריון (היה בהריון קודם) אילו תוספי תזונה או צמחי מרפא מומלצים ומותרים?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מס' שאלות

הוספת תגובה

• מספר תשובות

איציק ברדה
    20/05/2010

שלום לך

ראשית את יכולה להשתמש ב2 כמוסות ולדאוג להוסיף ברזל עדין כך לא תגיעי למינונים גבוהים של כולין וטירוזין.
    Q10 מותר בהריון לא מומלץ בשלושה חודשים ראשונים ובחודש האחרון ליפני הלידה כמו כן יש ליידע את הרופא המטפל שלך ולקבל ממנו אישור לכל תוספי התזונה שאת נוטלת בזמן הריון והנקה הדבר רשום על כל תוסף תזונה.
    במידה ומתפתחת רעלת הריון או לחץ דם עליך להגיע למטפל / רופא לקבל יעוץ אישי ולא להסתמך על שמות של צמחים המורידים לחץ דם.

בברכה
    איציק ברדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו