עצירות בגלל הויטמיניים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירות בגלל הויטמיניים?
    מרלן
    18/07/2010

שלום לך,

סובלת מאנמיה , עייפות וחולשה ובעקבות זה התחלתי לקחת מולטיויטמינים, ברזל בנפרד וגם ויטמין C. לאחר כמה ימים שלקחתי את הויטמינים התחלתי לסבול מעצירות... חברה אמרה לי להחליף את כדורי הברזל שהייתי לוקחת ( ferrogradumet) שהם הסיבה לעצירות בכדורי ברזלים של life שלטענתה הם טובים יותר ולא גורם לעצירות. ניסיתי כמה ימים ואני רואה שאין שינוי , עדיין יש לי עצירות. חשוב לי לציין שלפני שהייתי לוקחת את הויטמינים וכדורי הברזל לא סבלתי מעצירויות .

השאלה היא האם זה בגלל הויטמינים או כדורי הברזל?

ועוד משהו נוסף שעליי לדעת- אני לוקחת כבר חצי שנה את התרופה ויאפקס , האם אסור לקחת את הויטמינים יחד עם התרופה הזאת?

תודה מראש
    מוניקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצירות בגלל הויטמיניים?

הוספת תגובה

• ברזל ועצירות

איציק ברדה
    18/07/2010

שלום מרלן
    לאנמיה סיבות רבות חשוב לבדוק בבדיקות דם גם חומצה פולית וגם B12 יתכן שהאנמיה היא חסר של רכיבים אחרים ולא רק ברזל.
    לשאלתך ניתן לשלב את התרופה במקביל לברזל וויטמין C
    כנראה מה שגורם לעצירות זה הברזל.
    ישנו ברזל בנוזל של פלורידקס אשר בדר"כ לא עושה עצירות.
    מה שאני ממליץ זה לעשות הפסקה עם תכשירי הברזל לראות עם העצירות עוברת ואז לנסות ולהשתמש בברזל נוזלי.
    כמו כן להרבות בשתיה של מים ביחוד בקיץ.

בברכה
    איציק ברדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקחת ויטמינים בבוקר ?!

מרלן
    19/07/2010

שלום לך שוב,

קודם כל תודה רבה על תשובתך .

יש עוד שתי שאלות. האם אפשר לבדוק בבדיקת דם רגילה את הB12 וחומצת הפולית או שאני צריכה לבקש מהרופא באופן מיוחד?

והשאלה הנוספת היא האם הויטמינים לוקחים אותם בבוקר אחרי ארוחה או שלא חשוב מתי לוקחים אותם , העיקר שזה אחרי ארוחה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים

איציק ברדה
    19/07/2010

שלום מרלן
    ויטמין C מומלץ בבוקר אחרי אוכל, ברזל יש להפריד מארוחה חלבית (מפריע לספיגת הסידן) לכן מומלץ להפריד ניתן אחרי ארוחת צהרים.
    לגבי הבדיקה היא פשוטה וכל רופא משפחה יכול לרשום לך אותה (עליך לדרוש זאת).

בברכה
    איציק ברדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפנייתך

נ. סופר-פארם
    20/07/2010

שלום לך,

כדורי הברזל של לייף, המכילים ברזל גליצינט, לרוב אינם גורמים לבעיות במערכת העיכול ולעצירות. כדי לוודא אם כדורי הברזל גרמו לעצירות יש להפסיק את השימוש וכאשר פעילות המעיים סדירה יש לנסות שוב את השימוש בכדורים. במידה והעצירות חוזרת אנו ממליצים להפסיק את השימוש ולהיוועץ ברופא.

בברכה,
    נציג סופר-פארם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו