מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברזלחסוי25/08/2010
אני בת 12 ואני צימחונית כבר 5 שנים.... יש לי חוסר גדול מאוד בברזל- לפני חצי שנה בערך כשהלכתי לעשות בדיקות דם יצא שיש לי פחות מחצי מהמינימום לילדה בגילי.... נתנו לי כדורי ברזל אבל אני בקושי לוקחת אותם... רק איזה פעם בשבועיים אני נזכרת ולוקחת כדור אחד כך שאני מניחה שהמצב רק הידרדר... לפני חצי שנה הרופא אמר שיש לי רק חוסר ברזל אבל אין לי אנמיה כי יש לי יחסית הרבה B12 אבל אני מרגישה בעיקר לאחרונה עייפות קשה, כאבים חזקים בשרירים, וחולשה....
1. זה אומר שיש לי אנמיה?
2. יש משהו חלופי לכדורי הברזל? (למשל זריקות...)
3. מה אפשר לעשות כדי להקל על העייפות ועל כאבי השרירים?
4. איזה מאכלים אפשר לאכול שמכילים ברזל? (ואל תציעו לי ללכת לתזונאית כי הלכתי וזה לא עבד... היא הייתה אדישה מדי לי ולמצב הבריאותי שלי....)
תודה,
חסויה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
בועז שוורץ25/08/2010שלום
את מתארת בהחלט תמונה של אנמיה על רקע מחסור בברזל, אני בטוח כי מחסני הברזל גם בדרדור.
יש ליטול תוסף ברזל למשל כמו PRO IRON של חברת PROFESSIONALS
ישנו גם ברזל נוזלי בשם פלורדיקס - בהחלט לא רע בכלל.
כל טוב
בועז שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל
איציק ברדה31/08/2010שלום לך
למינרל הברזל חשיבות רבה אך עם זאת ישנם אנשים רבים שהם צימחוניים ואין להם חוסר בברזל.
כמובן שישנם מקורות אחרים לברזל במזון מלבד בשר.
אך בשל גילך הצעיר עליך כן לפנות ליעוץ אישי או של רופא או של דיאטנית או נטרופת וגם אם הדיאטנית הראשונה לא היתה נחמדה אני בטוח שישנם נחמדים אחרים.
אל תזניחי נושא זה וגשי ליעוץ עכשיו ביחד עם ההורים.
בברכה
איציק ברדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.png)