חומצה אלפא ליפואית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חומצה אלפא ליפואית
    שרית
    11/10/2010

היי

לפני 9 חודשים עשיתי את החיסון של שפעת החזירים

מאז יש לי תופעות של שרפה, צריבה, נימלולים. בגפיים ובגב.
    (אני משייכת זאת לחיסון בוודאות בשל סמיכות הזמנים והשארות הסמפטומים מאז).
    אני כרגע בבדיקות.. בינתיים בדיקות שגרתיות לא העלו דבר.

שמעתי שחומצה אלפא ליפואית טובה לנוירופתיה. אולם, מאחר שאין לי מושג (וכנראה גם לרופאים לא) ממה נובעות בעיותיי.. כלומר מה בדיוק הבעיה אז אני ממש לא יודעת מה טוב לי ומה לא טוב.

רציתי לדעת האם חומצה אלפא ליפואית יכולה במקרה הטוב להועיל?

כמו כן, האם במקרה הרע היא יכולה לא להזיק??? האם ישנם מקרים כלשהם בהם היא יכולה להזיק? (אשמח לשמוע מהם כי להזכירך אין לי מושג מאיפה נובעת הבעיה אצלי)

איפה ניתן לרכוש אותה והאם היא יכולה להלקח בנפרד ובפני עצמה?

תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חומצה אלפא ליפואית

הוספת תגובה

• חומצה אלפא ליפואית - תגובה

איציק ברדה
    11/10/2010

שלום שרית
    חומצה אלפא-ליפואית, המכונה גם Thioctic acid, היא רכיב-תזונה ייחודי בעל חשיבות רבה כנוגד-חמצון רב-עוצמה.
    חומצה אלפא-ליפואית מסונתזת במיטוכונדריה של צמחים, בע"ח ובבני -אדם.
    רכיב טבעי זה משתתף בתהליכים אנזימטיים, בתהליכי הפקת אנרגיה באמצעות מטבוליזם של פחמימות סוכרים ושומנים במיטוכונדריה - "תחנת הכוח של התא", ומאפשר קיום מעגל קרבס.

באופן נורמלי קולטים התאים חומצה אלפא-ליפואית, מחזרים אותה לצורת חומצה דיהידרו- ליפואית ומפרישים אותה חזרה למחזור הדם.
    צורה מחוזרת זו של החומצה האלפא-ליפואית בעלת פוטנציאל נוגד-חמצון גבוה במיוחד, מנטרלת רדיקלים חופשיים ואף מחזרת ויטמינים ונוגדי-חמצון נוספים בגוף (גלוטתיון פרוקסידאז) מצורתם המחומצנת לצורתם הפעילה (המחוזרת).
    נוסף על כך,מעלה חומצה אלפא-ליפואית את רמות הגלוטתיון בתוך התאים, על-ידי עלייה בספיגת ציסטאין לתוך התא (המשמש חומר מוצא לסינתזת גלוטתיון).

חומצה אלפא ליפואית מופיעה ב- 2 איזומרים אופטיים: R-alpha ו-alpha-S.
    R-alpha הצורה הטבעית בצמחים ובבע"ח, היא הצורה היחידה המתפקדת כקופקטור בתהליכים אנזימטיים במיטוכונדריה.
    זו הצורה העוברת חיזור (פי 28 יותר מצורת S-alpha-ה ) DHLA-ל בעל פעילות נוגדת-חמצון חזקה ביותר.
    צורת ה- R-alpha זמינה ביולוגית יותר S-alpha-המ בנטילה פומית.

חומצה אלפא-ליפואית על שתי צורותיה, יכולה ליצור מבנים יציבים (כילציה) עם מתכות מעבר כגון ברזל ונחושת המהוות בעצמן זרזים בתהליכי החמצון.
    נוסף על-כך, משמשת חומצה אלפא- ליפואית לטיפול בהרעלת מתכות כבדות ולתהליכי דה-טוקסיפיקציה.

בזכות היותה מולקולה קטנה ובזכות המבנה המיוחד שלה, חומצה אלפא-ליפואית מסיסה גם בפאזה מימית וגם בפאזה שומנית ועל-כן מסוגלת לחדור לכל מערכות הגוף.

לחומצה אלפא-ליפואית ערך רב בטיפול בחולי סוכרת, זאת בזכות השפעתה נוגדת-חמצון רבת העוצמה המגנה במצבי סטרס חמצוני.
    הטיפול בחומצה אלפא-ליפואית מוביל לשיפור במטבוליזם של סוכרים, לירידה בגליקציה של חלבונים, לשיפור בזרימת הדם לעצבים היקפיים והיא אף מעודדת שיקום של ההולכה בסיבי העצב.
    כמו-כן, תורמת חומצה אלפא-ליפואית להגברת רגישות התאים לאינסולין ומסייעת לקליטה יעילה יותר של הגלוקוז בתאים.

מעצם היותה רכיב-תזונה בטוח לחלוטין לשימוש ניתן לתת אותה במינונים גבוהים לטיפול בחולים סוכרתיים לשיפור קליטת הסוכר בתאים ולטיפול בנוירופתיה סוכרתית.

כך שאת יכולה לנסות את השימוש בה כמובן שישלידע את הרופא המטפל ביחוד שאת נמצאת בהליך של ברור רפואי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו