האם ויטמין ומים מספיקים לתינוקת בת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ויטמין ומים מספיקים לתינוקת בת
    רונית אשטמקר
    18/11/2010

ביתי בת השנה וחצי היא ממש לא אכלנית היא ממש לא אוהבת לאכול.הייתי אצל הדיאטנית והיא אמרה שהילדה תהיה רעבה היא תאכל והאמת שזה לא קורה שבועיים שאני מחכה אבל אין מצב היא אוכלת בממש בטעימות אין מצב שהיא תאכל 2 כפיות ממשהו
    בכל אופן הדיאטנית אמרה להשאיר לה מים שהיא תשתה שהיא רוצה ושהיא ישנה היא נרדמת עם בקבוק חלב שהיא שותה 150 מ"ל ולפני השינה בלילה היא לוקחת ויטמין
    השאלה שלי האם זה מספיק בשבילה?האם אני צריכה להרגע ולהמשיך למה שהדיאטנית אומרת?האם יש לך רעיון מה אפשר עוד לעשות?

אני מפחדת שהיא תירד במשקל למרות שבשבועיים היא ירדה המון
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם ויטמין ומים מספיקים לתינוקת בת - תגובה

איציק ברדה
    18/11/2010

שלום פארה
    לפי מה שאת כותבת עליך להיועץ ברופא ילדים שיתחיל מעקב של משקל גובה והתפתחות או רופא טיפת חלב, במידה ואין התפתחות יש לדאוג לקבל טיפול תזונתי נכון ואולי להחליף את הדיאטנית.

בברכה

איציק ברדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכלת כציפור

רוחי בכר
    27/11/2010

הודיה שלום לך-
    אני מכירה היות וחוויתי את העובר עליך עם שני בננו. גם הם אכלו בקושי שתי כפיות ויש לציין שגם היום בגיל 31 - 23 כמות המזון הנכנסת לבטנם מצחיקה.
    לדוגמא - הבן הקטן פולקה של עוף עם כף אחת של אורז מספיק שבעתי.

בילדותם דאגתי לתת להם למשל סלט גזר עם מיץ פרי הדר וסוכר. במקום מים אז פרי מפירות הדר בתוספת סוכר.

עוד דבר שעלול להיות שהאוכל איננו טעים לה - לעיתים הורים אינם מתבלים את האוכל לילדים קטנים כי ככה אמרו להם ואז הילד איננו אוכל, אך כאשר האוכל מתובל כפי שצריך הילד נהנה ממנו , בדיוק כמונו המבוגרים. אצלי הילדים אומנם אוכלים מעט אך אוכל מתובל כולל שום, כורכום, כמון , הל וכו'...
    או שיכול להיות מצב הפוך שהילדה איננה אוהבת מתובל ואז עליך להוריד את התיבול. נסי לכאן ולכאן ותראי מה עדיף לבתך. יכול להיות שבך מעדיפה מאכלי חלב על בשר, או שאולי היא מעדיפה צמחונות,
    אני מציעה לך לנסות דברים, בתך הינה אישיות בפני עצמה עם רצונות והעדפות משלה והיות ואין היא יכולה להגיד לך אמא אני רוצה.... נסי את כל מיני אופציות עד שתלמדי את העדפותיה.
    היתה לי שכנה שבנותיה אכלו רק - שניצל עם ציפס וקטשופ במשך הרבה שנים.
    אחי למשל תקופה מסויימת אכל רק לחם מרוח בשוקולד עם מלפפון חמוץ, ושום כלום אחר, וזאת בגיל צעיר מאוד.או בגיל תינוק המרק היה חייב להיות לוהט מאוד, למה ככה הוא אהב, המרק קצת התקרר והוא היה מעיף אותו.(צריך אומץ רב לתת לתינוק מרק לוהט, אני נמנעת מלהציע זאת- רק ציינתיח שיגעון של תינוק).
    כל זאת נאמר מעבר לבדיקה אצל רופא שגם הוא בעצם יגשש באפלה , רופא יכול על סמך בדיקות לשלול מחלות אשר מונעות ממנה לאכול אבל לא את להבין מה היא כן רוצה / מוכנה לאכול.

בכל מקרה מאחלת לך בהצלחה ובריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו