טיפול תרופתי בהתקרחות גברית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול תרופתי בהתקרחות גברית
    אבי חיימוב
    08/07/2011

לפי מה שקראתי באינטרנט, התסמינים שמראים על ההתקרחות הגברית הטיפוסית מתחילים להיווצר אצלי: דילול באיזור הרכות, קו שיער קדמי מעט נוסג, בלורית שכבר לא ניתן לשרק לאחור כי חלקה הקדמי נשמט מעט, בקודקוד פחות שיער מהותית משאר הראש.
    לפי הגרפים של תהליך ההתקרחות אני בשלב 1. חשבתי להתחיל בטיפול בכדי להציל את זקיקי השיער שעומדים למות. רופא העור שהייתי אצלו לא ממש בדק אותי, אבל התסמינים קיימים, בכל משיער שיער מהבלורית או מהקודקות יוצאות כ 6-9 שערות. וגם בכיור.
    אבי בן 58 ויש לו שיער על כל הראש פרט לקודקוד שכמעט מקריח, ומפרצים לא גדולים במיוחד. לאמי שביל באמצע, של כמה מ"מ שניתן לראות בבירור את הקרקפת.

לאחר 5 כדורי פרופסיה, חוויתי כמעט כל תופעת לוואי אפשרית לפי העלון. כאבים בחזה (כתוב שעלול ליצור רקמת שד נשי בעקבות עליית אסטרוגן), בשרירי הידיים, באשכים(כאבים קלים אך ממושכים), ביריכיים בעת ריצה לאוטובוס.
    זקפה חלשה יחסית ואורגזמה חלשה.
    האם זהו תמרור אזהרה ועלי להפסיק השימוש?
    או שכפי ש"אומרים" התופעות בירידה בחשק, בזקפה וכאבים יעברו לאחר מספר חודשים. האם נתתם מרשמים לתרופה זו?
    האם יש צמיחת שיער (במידה וזה כן עובד על מישהו) גם בקו השיער הקדמי?
    האם יש סיכון שעלי לקחת בחשבון בירידה באיכות הזרע (או עקרות, אימפוטנציה תמידית, כפי שקראתי במחקרים מזהירים מחו"ל) או דחף מיני ירוד שימשך גם שנים לאחר ההתחלה? או שישאר גם לאחר הפסקת התרופה (כפי שקראתי).
    אודה לכם מאוד על ידע מנסיונכם האישי עם פציינטים, זה חשוב לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר מיכאל שוחט
    09/07/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו