מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון נמוך של רואקוטןגיא25/11/2011
שלום,
אני בן 20, ומזה מספר חודשים אני סובל ממעין פצעונים קטנים כאלו שיוצאים לי בכל הגב, בחלק העליון של הזרועות ומעט בחזה. זה התחיל יום אחד בכמה פצעונים קטנים ותוך שבוע התפשט לכל המקומות האלו בצורה מהירה מאוד.. (הפנים נקיות..)
יש לציין כי אני סובל מסבוריאה.
ניסיתי טיפול של חודש במינוציקלין, לא *באמת* הושגה הטבה וכשהפסקתי עם הכדורים זה חזר יותר גרוע ממה שזה היה בהתחלה.
הלכתי שוב לרופא וכרגע אני מטופל במינון נמוך של רואקוטן (20 מ"ג פעמיים בשבוע), שמאוד מאוד עזר לכל הפצעונים בצורה מהירה, וכרגע אני ממשיך עם הטיפול בעיקר כדי לשמור על המצב הקיים, (בעיקר כתמים אדומים קטנים ופצעונים קטנים פה ושם, לא ביג דיל)
אם אני אפסיק נאמר לי שזה יחזור, אז אני על המינון הזה כרגע לתקופה לא מוגבלת..
שאלותי:
1) כרגע אני סובל בעיקר משפתיים יבשות וטיפה אדמומיות ויובש בפנים, אני קצת מוטרד מהעובדה שאני הולך לחיות על המינון הזה למשך תקופה מאוד מאוד ארוכה (בכל זאת לא כדור סימפטי, ואם אני אפסיק זה כנראה יחזור..) האם אפשר לרדת לכדור אחד בשבוע כדי לשמור על המצב הקיים? (או 10mg פעמיים בשבוע במקום 20?), קרי, האם 40 מ"ג בשבוע זהו חסם תחתון לאפקטיביות? או שאני יכול לנסות להוריד מינון?
2) לאור העובדה שאני סובל מסבוריאה ושהפצעונים מאוד קטנים והתפשטו *מאוד* מהר אולי זה בכלל לא אקנה? שמעתי על פוליקוליטיס או משהו בסגנון. אולי שווה לנסות טיפול אנטי-פטרייתי\בקטריאלי? או שראוקטן אפקטיבי לפוליקוליטיס כמו אקנה?
3) במידה ואכן מדובר בפוליקוליטיס, האם לקיחת קורס מלא של ראוקוטן(40מג למשך חצי שנה) גם יוריד משמעותית את הסיכוי להישנות של התופעה?
4) הבנתי שהעניין עם ראוקטן זה השגת מינון מצטבר, אז האם, למרות המינון הנמוך, אני יכול להגיע למינון הנדרש ולהפסיק מתישהוא לקחת? או שכאשר ארצה לקחת מינון מלא כל מה שאני לוקח בינתיים "ייחשב לי" לעתיד?
5)מה ניתן לעשות כדי לזרז החלמת מהכתמים האדומים האלו? הם כבר חודשים שם..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון נמוך של רואקוטן - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ27/11/2011גיא שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אני יכול לשער תופעה הנקראת קרטוזיס פילאריס -שאינה אקנה. זוהי תופעה כרונית הדורשת טיפול מתמשך כדי לשמור על המצב. בדרך כלל אין כל מניעה לקחת את הרואקוטן במינון הנמוך לאורך זמן.
ניתן לנסות להוריד מינון ולבדוק את ההשפעה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)