מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקזמהדור01/12/2011
לפני יותר מחצי שנה הופיעו לי בגב היד הימנית פצעונים קטנים מאוד אדומים קרובים אחד לשני בגוש קטן כזה. זה היה מגרד מידי פעם וזה מעין גוש אדום כזה. זה לא עבר אחרי חודש אז הלכתי לרופא המשפחה שלי, הוא אמר שהוא חושב שזה אקזמה ונתן לי משחה. המשחה לא עזרה והזנחתי את זה עד היום (כבר מעל חצי שנה) שיש לי את זה, והדרגת חומרה כל הזמן משתנה. זה לא סטטי. (זה כן סטטי אבל החומרה משתנה, לפעמים זה ניהיה לא אדום ובקושי שמים לב לזה, ויום אחר פתאום זה חוזר להיות אדום ומגרד), וגם מפעם לפעם זה התרחב לעוד אזורים באותה היד... הלכתי היום לרופא עור וסיפרתי לו את הסיפור, והוא הסתכל ואמר שהוא חושב שזה "יבלות שטוחות" ואמרתי לו שהרופא שלי אמר שזה אקזמה, אבל הוא אמר שזה יבלות שטוחות. משהו פה נראה לי לא הגיוני כי יש לי גם יבלת אחת במקום אחר והיא אף פעם לא גירדה לי והיא גם נראת שונה, ובכלל היא לא אדומה. זה נראה לי משהו אחר, לא יבלות. אבל, לפני שהספקתי לבדוק את הנושא הוא בא לשרוף לי את זה עם חנקן נוזלי. מיד אחרי שהוא שרף עם החנקן הנוזלי הייתה תגובה של החמרה, כל האיזור התנפח מאוד וניהיה אדום הרבה יותר. אחרי חצי שעה בערך זה נרגע. (הנפיחות ירדה...) .
אני מאוד מוטרד ממה שהוא עשה כי יש לי תחושה שזה לא יבלות אלא אקזמה, ורציתי לשאול אם זה שהוא שרף לי את האיזור עם חנקן נוזלי זה יכול להזיק... כי בחים לא היו לי יבלות אדומות קטנות מאוד (כמו פצעונים ממש קטנים שבאים בגוש אחד) שמגרדות ולפעמים גם נעלמות ובאות. לפי מה שאני יודע יבלות לא מתנהלות בצורה הזו. אז אני באמת חושב שהרופא הזה עשה טעות ושרף לי בחנקן נוזלי אקזמה! מה ההשלכות שיכולות להיגרם בגלל זה ומה אני אמור לעשות הלאה?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחיות
דור01/12/2011עכשיו גדלו לי בכל האיזור שלפוחיות שקופות... :S
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקזמה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ18/12/2011דור שלום
אין כל דרך לעשות אבחנה על פי תאורך, אך מנסיון בטיפול בחנקן נוזלי אני יכול לומר בוודאות כי לא יגרם בכך כל נזק לטווח הארוך.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)