מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעי בגרות - נדרוקור 110 ואסטל 35אפרת03/01/2012
שלום, אני סובלת מבעיה של פצעי בגרות. זאת תופעה שלא עוברת לי והיום אני כבר בת 30. הייתי היום אצל רופא העור והוא נתן לי אסטל 35 (כמו דיאנה) יחד עם androcur 10
בעבר כבר לקחתי ראוקוטן וזה אכן עזר אך לאחר תקופה זה חזר שוב.
התחלתי לקרוא מעט על התרופות שקיבלתי ומסתדר שהאנדרוקור ניתן כאשר ישנם בעיות הורמונליות בכדי להוריד את ההשפעה של ההורמון הזכרי ולאנשים שעירים. אין לי שום בעיית שעירות או בעיה בטסטסטורון והרופא לא עשה לי בכלל בדיקות דם כדי לדעת אם יש לי את הבעיה הזאת אלא נתן לי ישר את הכדורים בגלל הבעיה של הפצעים. כל העניין מאוד מטריד אותי כיוון שאני לא אוהבת סתם להכניס הורמונים לגוף ללא הצורך ובמיוחד שמדובר בחומר סטרואידי. מה ההשלכות של זה? תופעות לוואי? מישהי עברה את אותו תהליך וזה עזר לה עם הפצעים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי בגרות - נדרוקור 110 ואסטל 35 - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ03/01/2012אפרת שלום.
הטיפול מוכר ומקובל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה בגיל 30 -טיפול בטכנולוגיית IPL
איריס לוי05/01/2012שלום רב,
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אקנה בגיל מבוגר, היא אקנה עיקשת יותר והטיפול בה בטכנולוגיית IPL מבטיחה הצלחה באחוזים גבוהים ומוכחת כיעילה מכל שאר השיטות.
מהו הטיפול בטכנולוגיית IPL ?
בשנים האחרונות התפתחו טיפולים חדשים באקנה המבוססים על מקורות אור ולייזרים. החידוש המהותי ביותר בטיפול באקנה בעולם בשנים האחרונות הוא האפשרות להביא לשיפור בעזרת קרן אור המביאה להטבה בנגעי האקנה בבטיחות מלאה ובזמן קצר בהרבה מהשיטות הקיימות. דגם I-PULSE יוצר באנגליה והוא פרי פיתוח חדשני של רופאים מאוניברסיטת וולס ונמצא בשימוש ב-11 מדינות בעולם כולל יפן.
המכשיר עטור אישורי בטיחות בינלאומיים - משרד הבריאות האמריקאי FDA , משרד הבריאות האירופאי CE מכון התקנים האנגלי BSI ומכון התקנים הישראלי. נבחן בקפדנות באקדמיה המדעית והוכח שאינו מזיק לבריאות – לטיפול יעיל ובטוח באקנה, פצעי הבגרות בכל אזורי הגוף.
במחקרים שנעשו נמצא שהמערכת הפחיתה משמעותית ובאחוזים ניכרים את נגעי האקנה הדלקתיים בכל הרמות ובכל אזורי הגוף, הטיפול מוכח כיעיל מכל שאר השיטות. טיפול קצר, בטוח והתוצאות חד משמעיות .
יעילות הטיפול – לטווח הרחוק?
טיפולי אקנה בגיל מבוגר, טיפולי אקנה בגיל 30 בטכנולוגיית IPL נמצאו יעילים במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה (P. ACNE) ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. הריפוי מתבצע כאשר האור המוקרן פועל על חומר הפורפירין הנלווה לחיידקי האקנה. עם חשיפת חיידקי הפורפירין לאור המיוחד של המערכת הוא עובר שינוי כימי ומחסל באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה.
התהליך כולל סידרת טיפולים בהתאם לאזור ומצבו ונמשך כשעה. במהלך הטיפול עובר האזור הנגוע ניקוי ניקוז חיטוי ושימור בתכשירים פרא-רפואיים והיפואלרגניים כטיפול ארוך טווח המונע את הצורך בשימוש בתרופות.
טכנולוגיית IPL יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים (חומים/אדומים) הנלווים לעור אקנתי. חשוב מאוד לטפל באקנה, וכתמי האקנה הנילווים בזמן כדי למנוע החמרה של הדלקת וגרימת צלקות וסימנים בעתיד.
למי מתאים הטיפול?
הטיפול מתאים לבני נוער ומבוגרים בריאים. במידה והנך נוטל תרופות או לוקה במחלות כלליות יש לדווח על כך.
סקר מקיף שפורסם ב-2008, בנושא שכיחות אקנה בבני 20 ומעלה, מצא כי 51% מהנשים ו-42% מהגברים בגילאי 20-29 סבלו מאקנה, וכי 35% מהנשים ו-20% מהגברים בגילאי 30-39 סבלו גם הם מאקנה. גם בגילאים מבוגרים יותר הבעיה נפוצה - 26% מהנשים ו-12% מהגברים בגילאי 40-49 סבלו מאקנה.
באקנה בנשים בגילאים מבוגרים, חשוב לשלול גידול בשחלות או ציסטות, אשר לעיתים גורמים להופעת אקנה בשל הפרשת הורמונים. אפשר לבדוק זאת בבדיקת דם או באולטרסאונד אצל רופא נשים.
כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)