ויטיליגו- דרכי טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטיליגו- דרכי טיפול
    אלי
    22/01/2012

שלום .
    לפני כ4 שנים אובחנתי לראשונה ע"י רופאת עור , שאמרה לי שהכתמים הלבנים הקטנים שהופיעו לי על גב והצואר הם למעשה ויטיליגו.
    לא ידעתי הרבה על המחלה, וגם פחדתי להתעמק, לפי תגובת הרופאה.
    היא נתנה לי מרשם לשתי משחות - אלוקום ודייבונקס, ואמרה לי להקפיד לקחת ויטמינים B C ו D כל יום. לאחר כחודשיים ראיתי שיפור באמת בהופעת הכתמים, ולצערי לא התמדתי עם המשחות והויטמינים. לאחר זמן מה החלו לחזור הכתמים, ואף להתפשט.
    כיום התחלתי טיפול פוטותרפיה בתל השומר. אני כבר לאחר 20 טיפולים, ועוד לא ראיתי שיפור, אם כי הבנתי שזה תהליך ארוך.

שאלתי, האם הטיפול הראשון שלקחתי, דהיינו שתי המשחות בתוספת עם הויטמינים, שאכן עזרו לי בהתחלה יכולים לשמש אותי גם כיום? האם אפשרי לשים דייבונקס ואלוקום במקביל לטיפולי פוטותרפיה?
    אציין גם כי התחלתי את טיפולי הפוטותרפיה עם משקפיים אטומות לקרינה, אך כעת מכיוון שהחלו להופיע לי כתמים לבנים מסביב לעיניים , אני מקבל קרינה ללא משקפיים, דבר שמדאיג אותי מאוד. האם יכולים להיגרם נזקים לעיניים , כגון קטרקט , בגלל החשיפה לקרני UV?

המון תודה.
    אלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטיליגו- דרכי טיפול

הוספת תגובה

• מישהו? ד"ר? עזרה בבקשה!

אלי
    06/02/2012

היום הייתי צריך להחליט אם להמשיך בפוטותרפיה או לא. אין לי מושג איך להחליט. בינתיים אני לא רואה שיפור, ואני שם לב כי מתחילים להופיע לי קמטים על גב היד, והעור נהיה דק יותר. ממש כאילו העור מזדקן במהירות. אני יודע שזה יכול להיגרם כתוצאה מחשיפה לשמש , השאלה האם כבר אחרי כ20 טיפולים זה נורמלי?
    קרם לחות לידיים יכול לטפל בזה?
    להמשיך טיפול כזה או לעבור למשחות עם סטוראידים?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו