acne

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• acne
    ani
    29/05/2012

אקנה לפני מחזור והריון

שלום

אני צריכה עצה דחופה!

אני סובלת מאקנה מגיל 10 ניסיתי את כל המשחות והכדורים שיש בעולם ושום דבר לא עזר. לבסוף לקחתי רואקוטן שעזר מאד (עם המון תופעות לואי) אך הפצעים חזרו אחרי כמה חודשים. סה"כ לקחתי רואקוטן 4 פעמים. ב3 ראשונות טיפול מלא לחצי שנה ובפעם הרביעית טיפול איטי ורק כדור אחד ליום. חצי שנה אחרי הרואקוטן האחרון נכנסתי להריון ואז קבלתי את האקנה הנוראית בחיי. נראיתי ככ מכוערת שנכנסתי לדכאון ןלא יכלתי לצאת מביתי. הפצעים פחתו בהמון אחרי הלידה אך אז נכנסתי להריון שוב והפצעים כמובן הופיו שוב. כיום התינוק שלי הוא כמעט בן שנתיים ואני מאד מאד רוצה עוד ילד אך אני לא יכולה אפילו לחשוב על להכנס למצב הזה שוב. אני חושבת שהרפואה של המאה עשרים ואחת כ"כ מתקדמת, אז חייב להיות פתרון לבעייתי! יש לציין שהפנים שלי די חלקות כיום (לא 100%) אני משתמשת במשחה שעוזרת אך כל חודש לפני המחזור אני מקבלת הרבה פצעים. אודה לכל עצה ותושיה מאד מאד.

--

Sincerely,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    acne

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר מיכאל שוחט
    29/05/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה-טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL

איריס לוי
    10/06/2012

שלום רב,
    בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, האקנה, היא לא רק נחלתם של הצעירים...!

בפצעוני האקנה ניתן להבחין בעיקר בשני חיידקים:
    "פרופיוני בקטריום אקנה" (propion bacterium acnes ) חיידק החי בתנאי חוסר אויר אשר משגשג בתעלות זקיקי השיער שבעור,
    ו - "סטפילוקוקוס אפידרמידיס" (staphylococcus epidermidis) שמשגשג גם הוא בתעלות זקיקי השיער. חיידקים אלה מפרקים בעזרת אנזימים את השומנים שבחלב והופכים אותם לחומצות שומן שעלולות לגרום לגירוי העור לתגובה דלקתית ומוגלה.

הדרך הטובה ביותר כיום למנוע אקנה בגיל מבוגר הוא בטיפול פוטותרפי בטכנולוגית IPL - קרן אור, טיפול ההורס את החיידקים בצורה סלקטיבית בשילוב תוספי תזונה המהווים מקור לרכיבים תזונתיים רבים העובדים על הסימפטום ותכשירים היפואלרגניים ופרא-רפואיים, טיפול המבטיח הצלחה באחוזים גבוהים ומוכח כיעיל מכל שאר השיטות.

מהו טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL ?
    מחקרים מראים כי בעזרת קרן אור באורך גל מסוים ניתן להפחית ב-80 אחוזים לעיתים גם יותר מנגעי האקנה פצעי הבגרות ותופעות הנילוות לסבוריאה בגיל מבוגר.

קרני האור בהם משתמשים בטיפול פוטותרפי בטכנולוגייתIPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין,כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט).

במחקרים שנעשו נמצא שהמערכת הפחיתה משמעותית ובאחוזים ניכרים את נגעי האקנה הדלקתיים בכל הרמות ובכל אזורי הגוף, והבהירה את כתמי האקנה/פוסט אקנה הנילווים.

טיפולי אקנה בגיל 20, בגיל 30 ובגיל מבוגר בטכנולוגיית IPL נמצאו יעילים במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה (P. ACNE) ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. הריפוי מתבצע כאשר האור המוקרן פועל על חומר הפורפירין הנלווה לחיידקי האקנה. עם חשיפת חיידקי הפורפירין לאור המיוחד של המערכת הוא עובר שינוי כימי ומחסל באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה.

טכנולוגיית IPL יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים (חומים/אדומים) הנלווים לעור אקנתי.

חשוב מאוד לטפל באקנה, וכתמי האקנה הנילווים בזמן כדי למנוע החמרה של הדלקת וגרימת צלקות וסימנים בעתיד.

עלינו לזכור, שצלקות אקנה נגרמות כאשר הדלקת הנמצאת לא רק בדרמיס העליון (שכבת העור השנייה המכילה בעיקר רקמת חיבור) אלא גם בדרמיס הבינוני והעמוק והיא איננה נעצרת ללא טיפול מתאים. לטיפול המהיר בנגעי האקנה ישנה חשיבות רבה במניעת צלקות סימנים וכתמים.

אקנה בגיל מבוגר, היא אקנה עיקשת יותר והטיפול בה בטכנולוגיית IPL מבטיחה הצלחה באחוזים גבוהים ומוכחת כיעילה מכל שאר השיטות.

כתבות נוספות ומידע רב ניתן למצוא באתר הבית שלי,
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו