מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזעת יתר כלליתחיים14/07/2012
שלום לכולם, שמי חיים, אני חייל בן 23 לקראת שחרור מהצבא, ורציתי להתייעץ עימכם בבעיית הזעת יתר שממנה אני סובל מזה שנים רבות מאוד.
אז ככה: אני מזיע בצורה מזעזעת, חברים אומרים אפילו "מחרידה", באיזור פלג גוף עליון (גב-חזה וראש). כשאני מתאמן כדורסל באולם ספורט (גובה 2.01) אני חוזר עם חולצה שהיא רטובה לגמרי, ואני מתכוון לכך. אני מזיע גם באיזור הרגליים, בית שחי, כפות ידיים, אבל לא בצורה ניכרת כמו שבגב ובחזה.
בחמש השנים האחרונות, הופיעו אצלי בקיץ פריחות חוזרות בגוף, שסבלתי מהן בילדות אך הן הפסיקו כבעבור זמן.
כאשר התגייסתי לצבא, התגברו הפריחות אצלי בגב ובחזה בצורה ניכרת עד שהן התירו סממנים גם בחורף!
כשביקרתי אצל רופאי העור (אזרחי כשהייתי קד"צניק וצבאי אחרי הגיוס) אובחנה אצלי אקנה בגב ובחזה, וקיבלתי משחות וכדורים שלא עזרו בכלל. רק המשחה דקטקורט, שבכלל קיבלתי ברופא משפחה, השפיעה עליי, אולם הפריחות עדיין חזרו.
לפני כשנה, קבעתי תור לרופא עור בצריפין, שם שונתה האבחנה מאקנה
ל-Serve Keratosis pilaris, תוך כדי שהרופא ציין "תפרחת פוליקולרית קשה בגו ובגפיים. לבעיה זו אין פתרון רפואי. גם לא קיים טיפול כלשהו, אשר יכול להקל על החייל. מצבו קשה וגם מחמיר בחום, הזעת יתר ובדים צמודים וסינטטים."
אני יודע ובטוח שהפריחה קוראת בגלל הזעת יתר, מה שאני לא יודע זה למה אני מזיע כל כך הרבה???? הייתי בעודף משקל מספר שנים, ולפני כשלוש שנים ירדתי 20 קילו מ-117 ל- 97 והגעתי ל-BMI תקין, אך עדיין כלום לא השתנה.
רק לצורך המחשה, כמה מצבי עצוב, שיחקתי כדורסל מספר פעמים עם חבר שלי, ששוקל ממני ביותר מ-20 קילוגרם לפחות, בוודאות, והוא אפילו לא התקרב לרמה ההזעה כמו שאני מזיע.
ביקרתי אצל הרבה רופאי עור גם לפני הצבא, ואף אחד לא ידע איך להפסיק את הזעת היתר ומה מקור הבעיה, ואפילו התייחסו בזלזול. אני כבר ממש מיואש ולא יודע מה לעשות.
אודה לכל מי שיעזור/יתן עצה
נ.ב:
אם המידע הזה יעזור אז אציין שאני נחשב לאחד שבורח מהשמש, ובלשון הלצה: "ערפד" - כך שלא השתזפתי בשמש מאז הילדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר כללית - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט24/07/2012קרוב לוודאי שאתה סובל מהזעת יתר ראשונית מומלץ שתיפנה לרופא המתמחה בתחום אשמח גם אם תפנה למרפאתי להתראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)