מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול ב- IPL להסרת שיער ומינוציקליןענבל14/11/2012
שלום,
ברצוני לשאול האם אוכל להמשיך בטיפולים להסרת שיער במכשיר IPL גם לאחר שהתחלתי לקחת מינוציקלין ולהשתמש ברוזקס (הג'ל השקוף)?
מזה זמן מה שאני סובלת מפריחה בפנים ובצוואר (ועד לא מזמן גם באוזניים!). תחילה האלרגולוג שאני מטופלת אצלו חשב שזו תופעה אלרגית ונתן לי כדורים ומשחות סטרואידיות. הן לא ממש עזרו (מעט בהתחלה, בעיקר להפחתת האדמומיות), ופניתי לרופא עור. הוא טען שהסימפטומים שאני מתארת ומראה העור מצביעים על רוזציאה ונתן לי אנטיביוטיקה (מינוציקלין) ורוזקס למשך חודש, על מנת לבחון אם יחול שיפור.
בקיצור, לבעית השיעור בפנים, נוספה גם בעית עור. האם אוכל להמשיך במקביל בשני הטיפולים?
תודה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב- IPL להסרת שיער ומינוציקלין - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר15/11/2012מינוציקלין עלול לגרום רגישות לIPL שתוביל לכויות ולכן אני לא ממליצה לשלב. ביחד עם זה, אני יודעת שיש רופאים שכן משלבים את הטיפולים, ולדבריהם לא נתקלו בבעיות בשטח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלה נוספת בענין
ענבל17/11/2012תודה רבה על תשובתך. יש לי שאלה נוספת: לאחר שימוש של חמישה ימים במינוציקלין וברוזקס, ראיתי שהמצב מחמיר: האודם התגבר, נוספו פצעים באזורים המעטים שעוד נותרו "נקיים" בעבר כשהפריחה התפרצה, הרגשתי שהמצח מתנפח ומתעבה, והיו לי כאבי ראש שהתחילו מיום חמישי (התחלתי בטיפול ביום שני). בשבת בבוקר המצב החמיר ופניתי למוקד של מכבי. נתנו לי עירוי של סטרואידים והרופא הורה לי להפסיק את הטיפול ולקחת (שוב) פרדניזון 20מ"ג בימים הקרוביםמולהוריד מינון בהדרגה. נוסף, הוא הפנה אותי לראומטולוג, לאחר שנראה שזו לא בעית עור וגם הטיפול שהציע האלרגולוג לא מוכיח את עצמו.
אשמח לשמוע את חוות דעתך ועצתך בענין, וכמובן לקבל הפניה לראומטולוג טוב, קשוב וסבלני, שיעזור לי לפתור את הבעיה
צרפתי דוגמא למצב המצח משבת בבוקר.
תודה, ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלה נוספת בענין - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר25/11/2012כנראה זו תגובה אלרגית למינוציקלין או רוזקס או שניהם. כל אחת עלולה לגרום פריחה אלרגית ואודם, ומינוציקלין עלול לגרום כאבי ראש. עלייך להפסיק אותם וכל תרופה אחרת עד שתבריאי- יכול לקחת ימים או שבועות. בעתיד אסור לך רוזקס/מינוציקלין ללא התיעצות רפואית. תוכלי להתיעץ עם רופא מומחה לאלרגיה ועם מרפאת עור שעוסקת בדלקת עור ממגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)