מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בבנזואיל פראוקסידהילה13/12/2012
שלום, אני כבת 25 נוטלת גלולות למניעת הריון כבר כמעט 6 שנים. אין לי אקנה בעייתית ובתוך מתבגרת לא סבלתי מפצעי בגרות.
אך בחודשים האחרונים הנני סובלת ממה שנקרא חצ'קונים על הפנים. בעיקר אדומים גדולים כואבים שאח"כ הופכים ל"ראשים לבנים" ויש לי מספר לא מבוטל מהם מפוזרים באופן אקראי, וגם מלא פצעים קטנים במצח שדיי מטרידים.
בנוסף, שמתי לב שעור הפנים שלי מבריק מאוד וכאשר אני נוגעת בו, נדמה כאילו מפריש שמן. אני מרגישה את השמן בין האצבעות, האם זהו עור שומני?
בכל מקרה ניסיתי מספר תכשירי שטיפה לפנים עם Salicylic Acid מה שלא ממש עזר, ורכשתי תכשיר של CLEAN & CLEAR עם בנזואיל פראוקסיד 10%
אך לפני שאני משתמשת חקרתי קצת וראיתי שזהו ריכוז קצת גבוה ויכול לגרום לייבוש/שריפה/קילוף של עור הפנים.
רציתי להתייעץ, מכיוון שכנראה יש לי עור שומני (בניגוד לעור יבש שלו פחות מומלץ בנזואיל פראוקסיד) האם כדאי להשתמש בתכשיר?
האם מומלץ להשתמש ראשית רק באזור מסויים (למשל במצח) כמו מבחן רגישות?
והאם חשוב לאחר השימוש להזין מיד את העור בקרם לחות לא שומני על מנת שלא יפגע בעור?
אשמח לתשובות ולעזרה, החצ'קונים מטרידים וכואבים :/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בבנזואיל פראוקסיד - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר16/12/2012את יכולה לנסות את התכשירים שרכשת-הם בטיחותיים. כמובן תעקבי אחר התגובה ותראי אם היא טובה. אם לא תאהבי את התוצאות תגשי לרופא שימליץ לך על אפשרות אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בבנזואיל פראוקסיד - תגובה
ד''ר להבית אקרמן21/12/2012לא ניתן לתת ייעוץ אמיתי בלי לראות את המצב.
התכשיר מייבש את העור ולכן יכול להתאים לך אם העור שמנוני, אולם לפי התיאור שלך יכול להיות שעדיף לשלב גם אנטיביוטיקה בתכשיר- כמו בנזמיצין, או אפילו להשתמש בתכשיר שמכיל אנטיביוטיקה וויטמין A- כמו אקנמיצין פלוס.
לסיכום- את יכולה להשתמש בתכשיר. תנסי קודם על איזור קטן ותראי. במקביל תקבעי תור לרופא עור ובמידה ולא יחול שיפור הוא ימליץ על טיפול חלופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)