אלרגיה לשעווה ומעין כוויה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לשעווה ומעין כוויה
    טליה
    07/01/2013

שלום רב, לפי מספר ימים הסרתי שיער בפנים באיזור הלחיים בשעווה, ונוצרה מעין אלרגיה במקום ופצעונים, ניסיתי למרוח על זה כל מיני דברים וביניהם שמן אתרי לבנדר והרגשתי מעין עיקצוץ בפנים ולאחר דקה שתיים, שטפתי את הפנים במים קרים. כעת הפנים אדמומיות ויבשות מאוד ואף סדוקות, גם לאחר שלושה ימים ובנוסף הן חמות מאוד ומאדימות גם לאחר אכילת מאכלת פיקנטי.. כמו מעין אלרגיה, מה שהקשה עליי גם להירדם בלילה. זה נורא לא אסתטי וברצוני לדעת מה לעשות? האם האדמומיות תחלוף? אני מורחת ביאפין כעת וזה מרגיע את האיזור יש לציין שמדובר בשתיי הלחיים, מה לעשות כדי למנוע חלילה פיגמנטציה בעור?
    תדה מראש וסליחה על ריבוי השאלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אלרגיה לשעווה ומעין כוויה - תגובה

ד''ר להבית אקרמן
    07/01/2013

לא ניתן לאבחן את הבעיה בלי לראות. לא ברור לי אם מדובר בכויה, בזיהום עקב דלקת בזקיקי השיער (שיכולה להופיע אחרי פעולה כזו) או רגישות לחומר כל שהוא. ביאפין לא יכול להזיק, אולם על מנת לאבחן יש לפנות לרופא עור בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..עוד משהו קטן.

טליה
    07/01/2013

היי, הרגישות הייתה קיימת גם לאחר השעווה, כמו מעין פריחה ולאחר מכן משמן לבנדר שכניראה החריף את הגירוי... הפנים אדומות ודיי שורפות ומה שמרגיע אותן זה רק ביאפין או מים קרים =\ כעת הפנים מתקלפות אך האודם לא יורד .
    מה לעשות מלבד לפנות לרופא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..עוד משהו קטן. - תגובה

ד''ר להבית אקרמן
    07/01/2013

בהחלט יכול להיות כמו תגובה אלרגית לשמן. ממליצה להמשיך ביאפין ולנסות להשיג קרם אלוקום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי היום אצל הרופא...

טליה
    08/01/2013

והוא נתן לי בקלות רבה משחה בשם "בטאקורטן G משחה" ואמר למרוח אותה פעמיים ביום וכך עשיתי וכרגע העור אדמומי מאוד, זה חלק מתופעת הלוואי? מתי בערך זה אמור יהיה להחלים? מאוד מודה לך על ההתייחסות האבידה והמענה המהיר :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו