מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקנה מסוג אחרבר20/01/2013
היי דוקטור
כבר שנים שאני נאבקת באקנה בכל הדרכים האפשריות, ניסיתי כל משחה וכל טיפול אפשרי, ארבעה סבבים של מינוציקלין ושלושה של ראקוטן (כן כן, שלמים) לא עזרו והאקנה תמיד חזרה.
בחודשיים האחרונים החלפתי את הגלולות שלי לגלולות מסוג דיאנה במטרה לשפר את מצב העור, התחלתי מינוציקלין מחדש (פעם ביום) ואקנה מיצין פעמיים ביום.
האקנה שלי התאפיינה בעיקר בפפולות ופוסטולות ואפשר להגיד שהטיפול הנ"ל שיפר את המצב מבחינת סוג זה של פצעים, הבעיה היא שכעת הופיעה אצלי אקנה שלא הייתה אצלי לפני כן- הרבה מאוד ראשים לבנים
(Whitehead) דווקא, כלומר כאלה שמתחת לפני העור. מדובר בפצעונים קטנים שמתבטאים כבליטות קטנות מעל העור אך הדלקת לא נראית לעין.
בנוסף, מופיעים לי פצעונים בקו השיער העליון בתדירות הרבה יותר גבוהה, יש לציין שלא החלפתי את מוצרי השיער בהם אני משתמשת ואני מקפידה מאוד שמוצרים שומניים לא יבואו במגע עם הקרקרפת או עם קו השיער.
השאלה שלי היא מדוע דווקא עכשיו הופיעה לי אקנה מסוג זה (לא זכור לי מצב כזה בעבר), איך ניתן לטפל בה ומדוע היא לא מגיבה לטיפול שהזכרתי?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה מסוג אחר - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן20/01/2013יש מצבים שאקנה הופך למצב כרוני עם התלקחות מדי פעם, הסיבות שונות , החל מנטייה גנטית ,מתח,עור שומני לעתים גם מזונות וקוסמטיקה כמו גם גורמים לא ידועים , ממליצה לנסות קרם על בסיס של רטין לתקופה של 4 חודשים ביחד עם משחת קלירקס { בנזואיל פרוקסיד 5% } .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה מסוג אחר - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן21/01/2013בר לאקנה אין גיל ,היא דלקת של העור בדרגות חומרה שונות וריבוי סיבות ,לכן יש דרכי טיפול רבות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)